Seidl: Spremni smo boriti se za zadržavanje trećeg mjesta

Ostalo je pet utrka do kraja sezone, a još je mnogo borbe pred nama, kako u poretku vozača tako i u poretku konstruktora. Definitivno je najzanimljivija borba za prvaka, ali ništa manje važna i uzbudljiva nije borba za treće mjesto u konstruktorskom poretku. Ferrari i McLaren cijele sezone se izmjenjuju na toj poziciji i na ulasku u zadnju fazu sezone dijeli ih samo tri i pol boda.

Bez obzira na to što su „propeti konjići“ bili bolji zadnje dvije utrke, McLaren se neće predati jer je već bilo situacija ove sezone kada je jedna ovih dviju momčadi spojila par utrka s boljim rezultatima od druge. A zanimljiv i pomalo nevjerojatan podatak, uzimajući u obzir zadnjih 10 godina, zvuči da je McLaren jedina momčad ove sezone koja je ostvarila dvostruku pobjedu i to na Ferrarijevoj domaćoj utrci u Monzi.

„Sa samo pet utrka do kraja sezone, znamo da se svaka utrka računa i nema vremena da se opuštamo. Znamo da će biti izazov zadržati našu poziciju u konstruktorskom poretku, ali to je izazov na koji smo spremni. Zadržat ćemo fokus na varijable na koje možemo utjecati i održavati pritisak na one oko nas“, započeo je Andreas Seidl.

Šef momčadi McLarena shvaća da staza Autódromo Hermanos Rodríguez predstavlja poseban izazov s obzirom na nadmorsku visinu koja utječe na aerodinamiku i ponašanje motora i kaže kako puno rade u simulatoru da imaju što više informacija za kvalifikacije i utrku za VN Meksika.

„Meksiko pruža jedinstven izazov kada su u pitanju postavke bolida koje mogu prodrmati poredak. Visoka nadmorska visina i rjeđi zrak znači da imamo više razine downforcea nego što bi inače imali na stazi kao što je Meksiko, a to može biti teško pogoditi. Radili smo u simulatoru kako bismo osigurali da imamo što je više moguće podataka za vikend.“

Ricciardo smatra da ih očekuje slična borba s Ferrarijem kao u Austinu kada je završio iza Leclerca, a Norris iza Sainza. Njih četvorica u poretku vozača zauzimaju mjesta od petog do osmog i dijele ih 44 boda. Australac se raduje povratku u Meksiko, nakon što prošle godine nisu tamo vozili, zbog atmosfere i raduje ga što nakon toga idu u Brazil gdje je isto sjajna atmosfera.

„Očekujem sličnu borbu kao onu koju smo imali u Austinu. Budući da se prošle godine nismo tamo utrkivali, teško je reći gdje ćemo uistinu biti u smislu performansi. Nastavit ćemo se fokusirati na ono što možemo napraviti kao momčad, ostvariti što više bodova i vidjeti kako će završiti poredak.“

„Radujem se povratku u Meksiko, bilo je predugo. Atmosfera je uvijek nevjerojatna, a onaj dio gdje se nalazi stadion je sjajan dio staze. Navijači su, također, jedni od najstrastvenijih na svijetu. Stvarno smo sretni što se utrkujemo tamo i u Brazilu dva vikenda zaredom zato što je uzbuđenje oko utrka nestvarno“, završio je Ricciardo.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
west 044

Morat će te bit dobro naoružani u borbi protiv mafije!!!

Related Posts