Seidl: Pukotina na šasiji kriva je za Ricciardovo odustajanje

U McLarenu su se nadali dobroj utrci na Interlagosu i borbi s Ferrarijem za treće mjesto u poretku konstruktora, ali sve je na startu pošlo u krivom smjeru za njih.

Norris je imao jako dobar start, a njegov prijatelj Sainz, koji je startao točno ispred njega, malo slabiji i Britanac je pokušao proći s vanjske strane. Međutim, tada dolazi do kontakta Norrisove stražnje lijeve gume i prednjeg krila Sainza. Ishod je puknuće gume i pad na začelje poretka s krugom zaostatka.

Safety car je pomogao Norrisu da se vrati u isti krug i sjajnom vožnjom osvoji deseto mjesto i jedan bod. Upravo na tom mjestu je Ricciardo proveo veći dio krugova koje je odvozio, ali puknuće na šasiji je uzrokovalo gubitak snage motora zbog kojeg je Australac prijevremeno morao završiti utrku.

Ovako je šef momčadi McLarena, Andreas Seidl, komentirao nastupe svojih vozača:

„Imali smo gubitak snage na stazi. Inicijalna istraga je pokazala tehnički problem, pukotinu na strani šasije gdje se nalazi instalacija pogonske jedinice koju sada trebamo istražiti. Više o tome vam mogu reći idući tjedan u Kataru.“

„Imao je sjajan start i mislim da je Carlos prilično loše startao. Lando je trebao negdje skrenuti, a s vanjske strane je prilično usko. Mislim da je jednostavno ostao bez prostora i, nažalost, dotaknuo Carlosovo prednje krilo što je uzrokovalo puknuće. Bio je to nesretan trkaći incident. Što se tiče vožnje probijanja prema naprijed, bolid je bio oštećen. Izgubio je dosta downforcea na stražnjoj osovini, mislim da je oštećenje od puknuće gume. Odradio je sjajnu vožnju probijanja prema naprijed.“

Ferrari je imao prilično mirnu VN Brazila za razliku od rivala i osvojio peto i šesto mjesto te time povećao prednost u ukupnom poretku na 31,5 bodova. Ricciardo smatra kako bi se uspio boriti s Leclercom i Sainzom da nije bilo problema, možda ih čak i prestići s drugačijom strategijom.

„Znali smo da moraju ići na dva zaustavljanja u boksu. Mislim da su imali malo više brzine, ali možda smo ih drugačijom strategijom mogli malo poremetiti. Ali tada smo imali gubitak snage i morali smo odustati. Definitivno šteta, ali bio je puno više obećavajući dan nego subota. Uzet ćemo pozitivne stvari iz toga, a idući tjedan imamo novu priliku“, poručio je Ricciardo.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
west 044

Moguće ponovno razmatranje slučaja 4-tog zavoja u Brazilu!!!

west 044

Uvijek se nešto usere u show!!!

Related Posts