Hamilton: Nisam bio pravi, ali to nema veze s odbijanjem žalbe

Lewis Hamilton je odvozio sjajnu VN Brazila, možda i najbolji njegov trkaći vikend u karijeri. Ali zato inauguralna VN Katara, barem što se prva dva treninga tiče, nije počela onako kako bismo očekivali od sedmerostrukog svjetskog prvaka. Na oba treninga su Bottas, Verstappen i Gasly bili brži od njega, u drugačijem poretku.

„Ni ne znam koliki je razmak, ali nisam pravi tako da definitivno nisam blizu. Malo sam spor, tako da večeras moram to shvatiti. Što se vožnje tiče, dobro je. Mislim, sve su to brzi zavoji pa je definitivno fizički zahtjevno, ali staza je prilično lijepa, nema pravih problema“, započeo je Hamilton.

Nakon prošle VN Brazila, Mercedes se žalio na odluku sudaca vezano za duel Hamiltona i Verstappena iz 48. kruga utrke. Bez obzira na nove dokaze njemačke momčadi stoji odluka donesena još za vrijeme utrke, nema kazne za Verstappena, tj. odbijena je žalba Mercedesa. Hamilton je negirao da je ta odluka utjecala na njegov nastup na prva dva treninga.

„Nemam nikakvo mišljenje o tome zato što nisam bio dio toga i fokusirao sam se na svoj vikend.“

S druge strane garaže Mercedesa vlada malo bolja atmosfera, Bottas je odvozio najbrže vrijeme drugog slobodnog treninga, a ujedno i najbrže vrijeme vikenda. do sada Finac je bio brži preko tri, odnosno preko četiri desetinke od svog momčadskog kolege na prva dva treninga. Njegovim nastupom zasigurno su zadovoljni u Mercedesu jer trebaju i sjajne Bottasove predstave u završnici sezone kako bi obranili prednost u poretku konstruktora od Red Bulla. Ta prednosti iznosi 11 bodova, ali zato Verstappen ima 14 bodova prednosti u vozačkom poretku.

„Danas je lijepo započelo s postavkama pa je zapravo balans bio jako dobar u prvoj vožnji, samo su manje izmjene bile potrebne za drugi slobodni trening pa bih rekao da je to bio idealan način da se započne vikend na novoj stazi. Mislim da je momčad napravila jako dobar posao što se tiče procjene postavki. Nije daleko od idealnog, ali očito uvijek ima posla. Čak i vozeći u dvije sesije, ne možete pronaći svu brzinu koja je dostupna“, rekao je Bottas.

„Teško je donijeti zaključke danas, ali barem, kao što sam rekao, osjećaj je dobar i to je obećavajuće za ostatak vikenda“, završio je Finac.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Deyo

Naravno da nisi i ne moras nam reci!!!
Da je sve bilo u sportskom duhu, imao bi jednu ili dve titule izmedju 20 i 30 pobjeda.
Ali, cika Toto i banda kojoj pripada, sredili za stolom dominaciju, i sada moramo svi slusati gluposti kako si ti najvijeci svih vrijemena.
Pa, doci ce dan za razbijanje iluzija.

west 044

Ide danas Samba-motor unutra!!!

mody

nemas brzinu kao ubrazilu

Related Posts