11. RSSD: Sveta Nedelja sprema spektakl za ljubitelje oktana i brzine

I ove će godine makadamske staze oko šoderice Savršćak opet postaju epicentar oktanskog ludila. RSSD tradicionalno u Svetoj Nedelji i na Savršćaku kraj Samobora okuplja vrhunska imena iz hrvatskog, europskog i svjetskog rally svijeta.  

Jedini makadamski rally u regiji i jedno od najposjećenijih automobilističkih natjecanja održat će se u subotu i nedjelju, 27. i  28. studenog 2021. godine na Šoderici Savršćak

Dvodnevni oktanski spektakl započinje u subotu 27. studenoga 2021. od 14:00 na šodericama Savršćak službenim treningom vozača – shakedownom. U 19:00 na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji slijedi dodjela startnih pozicija te od 19:30 ceremonijalni start kao službeni početak natjecanja, kada će se uz prigodni program predstaviti svi sudionici rallya.

Prvi brzinski ispit je na programu u nedjelju, 28. studenog od 8:00 sati sa startom u Savršćaku na području Samobora.

RSSD najveća je i najposjećenija utrka u rallyju u jugoistočnoj Europi, kojom se zaključuje sezona rallyja u Hrvatskoj. Organizira ga jedan od najmlađih hrvatskih auto klubova AKK Sveta Nedelja. Prvi Rally Santa Domenica organiziran je 2010. godine, te se od tada održavao svake godine do 2020. kada je zbog pandemije korona virusa morao biti otkazan. Zimska utrka po makadamu osvojila i vozače i publiku. Predstava u Svetoj Nedjelji financijski je zbog niskih troškova znatno dostupnija od ostalih rally natjecanja. Zato privlači pored iskusnih i puno novih posada koje se tek žele okušati u rally svijetu.

Zanimljivost ovogodišnjeg izdanja je bračni par Tajana Vojvodić Pinky i Daniel Vojvodić, koji će bračnu idilu zamijeniti rivalstvom na RSSD-u. Tajana će nastupiti kao suvozačica Nenada Lončarića u Subaru Imprezi STI, dok se Danielu ispunio san, te će nastupiti u Mitsubishi Lanceru EVO sa suvozačicom Lanom Sutlović. Sve navedeno garantira da nas zadnji vikend u studenom očekuje pravi oktanski spektakl.

Napomena: Za ulazak na događanje potrebno je predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili uvid u negativan rezultat PCR ili brzog antigenskog testa.

Related Posts