Steiner: Mick je u Turskoj dokazao da možemo

Karavana Svjetskog prvenstva Formule 1 odrađuje veliku seobu na američki kontinet, gdje će se održati sljedeće tri utrke. Prva je na redu Velika nagrada SAD-a, domaća utrka za momčad Haas, kojoj dobar kvalifikacijski nastup u Turskoj daje određenu dozu optimizma uoči završnog dijela sezone.

Mick Schumacher uspio je na stazi Istanbul Park ući u drugu rundu kvalifikacija i osvojiti 14. startnu poziciju, najbolju do sada u karijeri mladog njemačkog vozača. U utrci nije uspio doći do nekog značajnijeg ostvarenja, već je ista za njega krenula krivim putem od prvog kruga, kad je imao kontakt s Fernandom Alonsom.

No, Haas je ovu sezonu ionako prekrižio davnih dana. Američka momčad nalazi se na začelju konstruktorskog poretka bez osvojenih bodova, a priželjkuje bolje sutra pripremajući bolid za novu eru Formule 1, koja počinje 2022. Pa ipak, šef momčadi Guenther Steiner naglašava kako su Mickove kvalifikacije u Turskoj veliko ohrabrenje za momčad.

“Jasno, bio sam sretan zbog Micka što je uspio to napraviti, ali i zbog cijele momčadi jer smo ove sezone na stazama imali jako malo svijetlih trenutaka. Napraviti nešto poput toga uvjerava nas da možemo, da znamo kako obaviti posao kad nam se pruži prilika.”

“Mislim da će to imati utjecaja na našu momčad za sljedeće utrke jer će im se vratiti samopouzdanje, koje su moguće dijelom izgubili tijekom godine. Nadam se da bismo mogli imati još poneki takav trenutak u 2021.”

Guenther Steiner, šef momčadi Haas F1

Naravno da od Haasovih bolida ne treba očekivati čuda, no Mick i Nikita Mazepin željni su dokazivanja na američkom tlu. Za obojicu će ovo biti premijerni nastup na Circuit of the Americas.

“To je naša domaća utrka i naravno da sam uzbuđen zbog toga, ali ima i još veći značaj. Meni se sviđaju Austin i SAD. Posebno je, a to je dio svijeta u kojem Formula 1 nije tako velika kao drugdje, barem ne još. Na dobrom je putu da postane vrlo velika, posebno zbog serijala Drive To Survive.”

“Veselim se utrci jer tamo uvijek naprave odličan show, uvijek se tako puno doga događa. Iskreno, jako sam uzbuđen zbog odlaska u SAD.”

Mick Schumacher, vozač Haasa

Uoči utrke u Texasu slično razmišlja i Steiner. Veseli se domaćoj utrci, iako s rezultatskog gledišta nema baš razloga radovati se američkom Grand Prixu, koji niti u povijesti nije bio sretan njegovoj momčadi. Od 2016. godine samo je jednom bolid Haasa bio među osvajačima bodova na Circuit of the Americas, bolid Romaina Grosjeana na desetom mjestu u premijernom nastupu Haasa na domaćoj stazi 2016.

“Austin kao grad, ali i sama trkaća pista, to su jednostavno dobra mjesta koja su nam nedostajala prošle godine. Mislim da cijela Formula 1 može biti sretna zbog povratka u Austin i veselimo se vikendu”, poručio je Guenther.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
DMX

Dokazao je Haas da može sa daleko boljim rezultatima.

Related Posts