Russell: Sada se ne bojim pogriješiti

Nakon što je tijekom ove sezone više puta uspio ući u krug osvajača bodova i tako povesti svoj Williams do osmog mjesta u poretku konstruktora, George Russell ističe kako je pod puno manjim pritiskom i ne boji se napraviti nekakvu pogrešku.

Osmim mjestom na Velikoj nagradi Mađarske ovoga ljeta, George Russell je konačno prekinuo dvoipolgodišnje čekanje na prve bodove u Formuli 1 s bolidom Williamsa. Prethodno je osvojio dva mijenjajući Lewisa Hamiltona u bolidu Mercedesa na VN Sakhira u Bahreinu 2020.

Uslijedilo je drugo mjesto na onoj problematičnoj VN Belgije, deveto na VN Italije i deseto na VN Rusije. S njegovih 16 i još sedam bodova Nicholasa Latifija, Williams se nalazi na osmom mjestu konstruktora. Inače to nije neko izuzetno postignuće u krugu deset timova, no kad govorimo o momčadi koja je tri godine zaredom bila čvrsto posljednja, onda se to ipak može smatrati značajnim iskorakom.

Govoreći o svojim vožnjama nakon tih dobrih rezultata, mladi Britanac naglašava da su mu osvojeni bodovi skinuli veliki teret s leđa te da se sada mnogo slobodnije upušta u neke riskantnije poteze. Za primjer, start utrke u Americi, kad je u prvom krugu napredovao s 20. na 14. mjesto.

“Na mojim je ramenima sada mnogo manje pritiska. U prvim krugovima imam mnogo više samopouzdanja za napadačku vožnju. Proboj s 20. na 14. mjesto bio je moćan start. U ovoj poziciji u kojoj smo sada u prvenstvu, imamo tu malenu prednost koja mi omogućuje izlazak na stazu i pritiskanje do granica. I mogu iskreno reći da uživam u tome.”

“Inače nisam vozač koji obično radi golemu količinu pogrešaka, ali želio sam se pogurati i zato smo vidjeli pogrešku na trećem treningu [u SAD-u] ili mali izlet u kvalifikacijama na Zandvoortu. Pokušavam se gurati do granica, samo kako bih vidio postoji li tu još nešto više od mene u ovih preostalih nekoliko utrka.”

“Međutim, mislim da sam na neki način potvrdio svoju generalnu strategiju da ne trebate voziti na 100 posto kako biste izvukli najviše iz bolida. Ponekad ste zbog toga samo sporiji. Zbog činjenice da smo sada u relativno komfornoj poziciji u prvenstvu konstruktora, imam manje pritiska. Također, na osobnoj razini, s obzirom da je sve potvrđeno za iduću godinu, u vrlo sam stabilnoj poziciji i imam mogućnost isprobavati nove stvari na stazi, ne bojim se napraviti neke pogreške.”

George Russell, vozač Williamsa

George će od iduće sezone biti vozač Mercedesa, a s velikim zanimanjem fanovi će pratiti pokazatelje odnosa snaga između njega i budućeg mu momčadskog kolege, sedmerostrukog prvaka svijeta Lewisa Hamiltona.

Related Posts