Novi trijumf posade Martin Kodrić – Ethan Simioni!

Kodrić i Simioni (Two Seas, Mercedes AMG) bili su u kvalifikacijama treći, pola sekunde sporiji od francuske posade Pla-Drouet (Mercedes AMG). Između njih plasirali su se Schandorf (Danska) – Berreta (Italija) (Lamborghini Diablo) (-0.296).

U konkurenciji International’ GT Open kupa startalo je 16 auta. Martin nije dobro startao i otišao malo u travu te pao na četvrto mjesto. Pla je poveo ispred Schandorfa u 70 minuta dugu utrku. Prva četvrorka se brzo odvojila. Schandorlf je pritiskao Pla, a Martin se mirno vozio iza Japanca Nemota na oko sekunde. Nakon deset minuta, Martin se opako približio Porscheu i McLarenu, ali je počeo i opasno plesati i zanositi se.

Schandorf je napadao vodećeg, a Martin je stisnuo Japanca. Naš ga vozač prošao lijepim manevrom. Bio je sat vremena do kraja utrke. Martin je za vodećim zaostajao točno četiri sekunde no, pomalo je stizao vodeću dvojicu. Sigurnosni auto mu je pomogao da se sasvim približi Schandorfu. Pri novom startu, Martin je odbio Nemota, ali nije napao Schandorfa koji je kasnije prvi otišao u boks, a zamijenio ga je Talijan Michele Beretta. 1. Pla, 2. Kodrić i 3. Nenomoto ostali su duže na stazi, s time da se Martin otarasio Japanca. Za to vrijeme je Beretta dosta gubio u prometu i izgledalo je da je jako daleko od povratka na vodstvo.

Točno 33 minute prije kraja, Martin je bio u boksu i volan predao mladom Kanađaninu Ethanu Simioneu. Dvije minute kasnije u boksu je bio i Pla. Svaki detalj je mogao odlučiti. I odlučila je odluka da se kasnije ide u boks i da se u tim trenucima voze ”kvalifikacijski” krugovi. Ethan Simioni je vodio! Imao je desetak sekundi prednosti, 25 minuta prije kraja. Trebao je samo reprizirati Monzu. i Ethan je to rutinski napravio. Novi trijumf za Martina Kodrića i Ethana Simionija za momčad ”2 Seas”! Četvrta pobjeda za našeg vozača ove godine nakon 12 sati Bahreina, utrke GT prvenstva u Silverstoneu te pobjede u Monzi u Int’GT. Posada Michele Beretta i Fredrick Schandorf postali su u subotu novi prvaci International GT opena 2021.

U nedjelju je nova utrka (13.30, snimka na Sptv u 18), a ujutro se voze kvalifikacije u kojima će se odrediti startne pozicije. Još jedna pobjeda? Dobili smo prst, ne moramo i cijelu ruku. No, Martin naravno misli drugačije.

Autor: Goran Dijaković

Related Posts