Dragan Serden, predsjednik odbora za auto sportove: Gospić je senzacija!

Pred kraj sezone zanimljivo je čuti razmišljanja Dragana Serdena, predsjednika Odbora za autosportove Hrvatskog auto i karting saveza, o različitim aktualnim temama…

Razgovarao: Goran Dijaković

“Dobra sezona iako je sve kasnilo zbog korone, koja nam je pak pomogla oko WRC-a. I taj je dolazak obilježio 2021. Tko se neće sjećati kada je WRC došao u Hrvatsku i nadam se ostao”, kaže Dragan Serden, predsjednik Odbora za autosportove.

Pripreme su dugo trajale?

“Ali su se isplatile. Čak 55 utrka, 44 odvožene i još jedanaest pred nama. Vozit ćemo sve do Sv. Nikole..Zadovoljstvo je veliko a pripremamo niz novosti koji će Prvenstvo Hrvatske učiniti još boljim.”

Nadam se da je to smanjenje broja klasa?

“Da, smanjit ćemo. Previše ih je. Uvodimo limite za sve. Rast svih licenci u svim područjima je vidljiv. Prvakom neće moći biti netko tko je sam u klasi. Nagradit ćemo ga ali prvakom neće biti. Uvodimo ponovo i pozivne utrke. Utrke će se ocjenjivati i najslabiji će ispadati.”

Dragan Serden na proglašenju najboljih hrvatskih relijaša u 2020.

GT3 osvaja svijet. Hoće li i nas?

“Hoće. Neka prve godine budu tri auta, ali neka krenemo u nešto što je budućnost svjetskog automobilizma. Imamo i Martina Kodrića koji je svoja galaksija.”

Tko je radio najbolje ?

“Uvijek ističem INA Delta. Gospić je senzacija zahvaljujući gradonačelniku Karlu Starčeviću. St.Christoper racing team je sveukupno drugi na krugu u konkurenciji 20 klubova. Sjano. Skradin je sve bolji i bolji, U Dubrovniku su novi ljudi i nova staza. Nema više našeg Dube ali momci ga dostojno zamjenjuju. Pod Srđem su veliki planovi u narednih 5-7 godina.”

Vozili smo i vani. Tko najviše želi pomoći?

“Slovakiaring. Mlado trkalište gdje smo jako dobrodošli. Isto kao i u Budimpešti koja je već sad veteran. Bilo je dobro i Brnu. Skupili iskustva pa sve to možemo primjeniti na našem Grobniku koji isto grabi velikim koracima. Mi imamo i dobru suradnju sa susjedima pa nam to sve daje optimizam.”

Jedino nam karting zapinje..?

“Kriza organizacije i natjecatelja. Hvala Virovitici što nas drži iznad površine. No, mi moramo imati 3-4 kartodroma za PH. To je baza našeg sporta i potrudit ćemo se da tako i bude.”

Očigledno je zadovoljstvo, a to je i normalno za zemlju u kojoj imamo WRC, Buzet, Nagradu Hrvatske i Euronascar na Grobniku. Korono, hvala ti na pomoći oko WRC-a, ali sada zbogom, što prije.

Total
1
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x