Sainz: Izgledalo je kao da sve ide u krivom smjeru

Nakon sjajnih kvalifikacija i vrhunski odrađenog starta utrke, Sainz se našao na prvoj poziciji, no u jednom trenutku izgledalo je kao da je krenulo sve nizbrdo po vozača Scuderije. Vidno zadovoljan Sainz iznio je svoje dojmove.

“Završiti treći u ovakvoj utrci stvarno je sjajno. Ponajviše zbog toga što je tijekom utrke u jednom trenutku sve izgledalo izgubljeno. Nakon patnje sa srednje tvrde gume koje su patile graininga, nakon gubitka pozicije od Landa, nakon prvog stajanja u boxu gdje sam se našao u gužvi iza Bottasa – činilo mi se da ništa od podija”.

Prokomentirao je Sainz i svoju vožnju prvih 12 krugova na čelu poretka.

“Moramo kao ekipa, kao Ferrari, analizirati, napredovati, vidjeti što možemo bolje učiniti s gumama, s gorivom, s maksimalnom brzinom, sve to da idući puta kada Ferrari vodi utrku bude bolji I da nas ne prestignu tako lako”.

Kiša je došla kao šećer na kraju utrke, a brojni vozači su imali problema prije prelaska na intermedije.

“Da, donijeli smo pravu odluku u pravo vrijeme, gotovo sam izgubio bolid dva ili tri puta te su me brzo pozvali na promjenu guma”.

“Dobro je sve završilo, samo bilo je nekoliko više prepreka nego što sam očekivao nakon što sam se našao u vodstvu u drugom zavoju”, zaključio je Sainz.

Ferrari izgleda puno bolje nakon prošlogodišnjeg fijaska, a Sainzu je ovo već treće postolje za Ferrari nakon Monaka i Mađarske.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
F-red

Dobra utrka za Sainza nazalost Lec zrtva pogresne taktike sa gumama.

B4c4

Lec se kockao kao Lando.

F-red

Da imas pravo mogli su biti 1 i 2 da se kisa smanjila.Bice prilike za njih dvojicu tek su na pocetku vjerujem velikih karijera..

Related Posts