Objavljena satnica za NASCAR GP Croatia

NASCAR Whelen Euro Series gostovat će u Hrvatskoj od 17. do 19. rujna, a sada je poznata i satnica te velike priredbe na Automotodromu Grobnik.

Službena europska NASCAR serija prvi je put na Grobnik stigla u studenome prošle godine, a ubrzo nakon toga dogovoren je nastavak suradnje tako da se Hrvatska i ove sezone našla u kalendaru.

Do sada su održana prva tri trkaća vikenda – u Valenciji, Brands Hatchu te češkom Mostu prošlog vikenda, a sljedeća postaja NASCAR Whelen Euro Serije bit će upravo GP Croatia na Grobniku od 17. do 19. rujna.

Ponovno će se voziti po dvije utrke u svakoj od EuroNASCAR klasa – EuroNASCAR PRO i EuroNASCAR 2, a sada je poznato i u kojim terminima. Također, tijekom vikenda na grobničkoj pisti vozit će se dvosatna utrka izdržljivosti u prvenstvu TCR DSG Europe, kao i dvije utrke Twingo Cupa.

U petak su na rasporedu treninzi EuroNASCAR-a i kvalifikacije Twingo Cupa. U subotu od 10 sati vozit će se EuroNASCAR kvalifikacije, a utrke od 14 sati za klasu EN PRO te od 17 sati EN 2. Između tih utrka održat će se kvalifikacije za TCR DSG Europe, a na kraju dana, u 18:05, na rasporedu je prva utrka Twingo Cupa.

U nedjelju program počinje jutarnjim warm-upom. Utrka EuroNASCAR 2 klase je u 10:30, potom slijedi 120 minuta akcije u prvenstvu TCR DSG Europe (start u 11:45), a EuroNASCAR PRO vozači startat će u 14:45. Završnu utrku dana vozit će natjecatelji Twingo Cupa od 16 sati.

Satnica EuroNASCAR vikenda na Grobniku

Za razliku od prošle godine, event neće biti zatvoren za javnost, a više informacija o prodaji ulaznica možete pronaći na ovoj poveznici.
https://shop.grobnik.hr/proizvod/nascar-gp-croatia/

Prošlogodišnjeg NASCAR GP-a u Hrvatskoj možete se prisjetiti uz reportažu Kreator TV-a, koji će i ove godine izravno prenositi zbivanja s Grobnika u svom programu.

Autor naslovne fotografije: Klemen Sofric

Related Posts