Ina Buzetski dani – 268 prijava za 40. izdanje

Buzet će za vikend biti domaćin Europskom prvenstvu u brdskom automobilizmu „40. INA Buzetski dani“. Na listi prijava našlo se 218 imena u službenoj konkurenciji te još 50 vozača koji će nastupati u promotivnim vožnjama. Dakle, ukupno je za Buzetske dane prijavljeno 268 vozača i vozačica!

„Natjecatelji dolaze iz 13 europskih zemalja: Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Švicarske, Srbije, Poljske, Češke, Slovenije, Slovačke, Francuske, Italije, Mađarske. Veseli dolazak 20 modernih i 8 povijesnih formula i protutipova“, izjavio je na sinoć održanoj konferenciji na Mostu u Buzetu Branko Bašić, direktor utrke.

Dolazak u grad oktana najavila su velika imena europskog automobilizma. U PH prijavljeni su trenutno najbolji: Domagoj Pereković, Dejan Dimitrijević, Matija Jurišić. Od ukupno trenutno 10 najboljih, dolazak u kategoriji 1 je potvrdilo njih 9. Dolaze i svi natjecatelji kategorije 2 (formule). Što se pak PE tiče, prijavljeno je svih 5 najboljih u kategoriji 1 i kategoriji 2.

„Jedna od najljepših promocija Grada Buzeta svakako je autoutrka. Ona se organizira 40 godina, prva kad sam se vratio iz vojske. Znači, prolazi vrijeme, mi starimo, ali s tom utrkom grad je bio mlad i bit će i ubuduće. Hvala svima onima koji su dali sebe u organizaciju natjecanja, kojima grad treba biti zahvalan na pruženoj usluzi. Hvala i svima prijavljenima iz 13 zemalja što će dolaskom uveličati naš dan“, izjavio je Damir Kajin, gradonačelnik Grada Buzeta.

Na fotografiji: Branko Bašić, direktor utrke, Damir Rupena, predsjednik AK Buzet, Damir Kajin, gradonačelnik Grada Buzeta, Valmer Brenko, član Organizacijskog odbora, Marinko Krbavčić, tajnik utrke

Utrka se vozi po već uhodanoj putanji: od Mosta do Svih Svetih i Peničića. Staza je dužine 5,001 metar i zadnjih godina zbog sigurnosne ograde postavljene gotovo duž cijele natjecateljske dionice simboličnog je naziva „bob staza“. Buzetski dani su 12., ujedno i zadnja stanica u kalendaru Prvenstva Europe. Utrka se još boduje za: Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Slovenije i Centralnu europsku zonu za povijesna vozila.

„Zbog epidemioloških mjera, ovogodišnje izdanje Buzetskih dana sadrži samo sportski program. Proslava 40. obljetnice ostavlja se za neka „sigurnija“ vremena. Nisu nas zaustavile ni ratne devedesete, neće ni COVID 19.“, istaknuo je predsjednik AK Buzet, Damir Rupena.

U petak su na rasporedu prijem, verifikacija i tehnički pregled vozila. U funkciji parka vozača bit će parkirališta na Mostu kod Cimosa, kod Istarskog vodovoda te na Mašimovoj škuji. U subotu će se održati dva treninga. Prvi je na rasporedu u 9,30, drugi u 13,30 sati. Finale Buzetskih dana očekuje se u nedjelju kada su i predviđene 2 vožnje: prva u 9,00, druga u 13,30 sati. Svečanost otvaranja simbolično će se upriličiti istoga dana u 13,15 sati. Cijena ulaznice je 50 kuna. Autobusi za publiku neće voziti.

REKORDER STAZE: Christian Merli (ITA), 2017., vrijeme 2:04,689 minuta, prosječna brzina 144,388 km/sat

VAŽNO!

Da bi mogli pristupiti utrci potrebno je zadovoljiti 1 od 3 uvjeta:
-Posjedujete COVID putovnicu
-Preboljeli ste COVID unutar 6 mjeseci
-Imate negativan brzi antigenski test

Brzi antigenski test moguće je napraviti u danima održavanja utrke (17. – 19. rujna 2021.) na lokaciji benzinske crpke Crodux u Buzetu. Cijena brzog antigenskog testa je 50,00 kn.

OBAVIJEST O ZATVARANJU PROMETNICA I PARKIRALIŠTA

Zbog održavanje Međunarodne brdske auto utrke 40. INA Buzetski dani županijska cesta na dionici Most – Prodani te lokalna cesta na dionici Svi Sveti – Sveti Donat bit će zatvorena za sav javni promet u subotu 18. rujna te nedjelju 19. rujna 2021. godine od 7,30 do 18,00 sati. Parkirališta Mašimova škuja, kod Cimosa i Istarskog vodovoda bit će u funkciji parka natjecatelja od četvrtka od 15,00 sati. To znači da se sve do nedjelje do 22,00 sata na navedenim parkiralištima neće moći parkirati.

Related Posts