Vettel “razočaran” drugim mjestom

Prevrtljivi Hungaroring ponudio nam je pregršt zanimljivosti, a prvi put se Esteban Ocon našao najvišoj stepenici postolja, dok mu je u leđa gledao prekaljeni Sebastian Vettel.

Krš i lom na početku utrke prolongirao je Ocona i Vettela u pozicije 2 i 3, a nakon neshvatljivog poteza Hamiltona i Mercedesa, Francuz se našao u vodstvu utrke, koje do kraja nije ispustio. Vettel je cijelu utrku bio veoma blizu, često i u DRS zoni, no nije uspio dohvatiti mladog Francuza.

“Malo sam razočaran jer smo bili malo brži veliku većinu utrke. Ali Esteban nije napravio niti jednu grešku i nisam mu se dovoljno približio. Znamo da nije laka staza za pretjecanje, stvarno sam dao sve od sebe ali Esteban je bio dobar i čestitam mu na prvoj pobjedi u karijeri.”

Vettel je pokušao pritisnuti Ocona i nadao se njegovoj pogreški, ali nje nije bilo, dodao je Vettel:

“Bio sam blizu Estebanu što se tiče brzine, pokušao sam pritiskom izazvati njegovu grešku. Teško je bilo pratiti bolid ispred sebe, pogotovo u srednjem sektoru.”

Loš start utrke na kraju je pogodovao Vettelu, kao i Oconu koji je izbjegao sudar na samom početku utrke, a to ne možemo reći za Leclerca koji bi gotovo sigurno završio na prvom mjestu da Vettelov timski kolega nije išao sjeći prvi zavoj.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Pod istragom zbog nedovoljno goriva za analizu….

Related Posts