Seidl: McLaren mora biti realan oko brzine koju ima

Nakon sjajnih kvalifikacija za Norrisa na VN Austrije i minimalnog zaostatka za Verstappenom, Britanac je ostvario najbolji rezultat ove sezone s osvojenim trećim mjestom. Norris se u početnom dijelu utrke sjajno nosio s Hamiltonom, a u završnici ga je prestigao i ostao kratak dvije sekunde za Bottasom.

Šef momčadi McLarena, Andreas Seidl, bio je oduševljen ostvarenim rezultatom i prikazanom brzinom, ali je i pozvao na oprez jer smatra kako neće biti jednostavno ponoviti ovakav rezultat, niti da će na svim stazama biti uspješni.

„Mislim da moramo biti realni, ova staza odgovara našem bolidu. Ono što je bilo dobro za vidjeti, u usporedbi s prošlim vikendom, s poboljšanjima i podešavanjem koje smo napravili s postavkama bolida, je to što smo definitivno napravili korak naprijed u smislu performansi, i u kvalifikacijama i u utrci“, započeo je Seidl.

„To nam je  omogućilo da budemo u poziciji boriti se s bolidima iz vrha, ali ne znam koje je točno probleme imao Mercedes ili Lewis. To nam je dalo šansu da ostvarimo podij čisto zahvaljujući našim performansama, što je sjajno.“

Seidl je prije utrke izjavio kako je realno očekivati da McLaren ne može bolje od petog mjesta, da nemaju brzinu za nositi se s Red Bullom i Mercedesom, ali staza u Austriji je išla na ruku McLarenu sa svojim pravcima i brzim zavojima.

„Nema smisla vidjeti stvari kojih nema. Moraš biti realan i ako pogledate npr. utrku prošli vikend i ponovno na istoj stazi tjedan kasnije, tada znate da nismo imali nikakve šanse boriti se s ova četiri bolida. Ogromna je razlika. Znali smo da ćemo imati bolji bolid u odnosu na prošli vikend, ali nismo mogli očekivati da ćemo se stvarno moći tako boriti s njima. U isto vrijeme ne znamo koje su probleme oni imali, pogotovo Mercedes.“

„Točno znamo gdje se nalazimo kao momčad, znamo koji je nedostatak. Također, znamo koji je i nedostatak momčadi u smislu infrastrukture itd. Pa zato i nije iznenađenje da jesmo gdje jesmo. Na putovanju smo. Imamo jasan plan kako želimo smanjiti ovu razliku i za to su potrebne godine, ali dobra je stvar što radimo korake u pravom smjeru.“

„Ambiciozni smo, ali nema čarolije i jednostavno smatram da je uvijek dobro imati osjećaj za stvarnost i ne zanositi se rezultatima poput onih iz Austrije, oni su sjajni i daju dobru energiju momčadi. Ali to ne mijenja sliku, stvarnu sliku koju imamo u smislu gdje se nalazimo“, završio je Seidl.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mars32

Rad, rad i samo rad. Uživati u odličnim ostvarenjima ali realno stajati na zemlji i znati da te novim uspjesima vodi samo daljnji naporni rad. To je pravi način za dolazak na vrh. Šteta da nova pravila resetiraju rezultate razvoja iz prošle dvije godine, jer bi inače sljedeće godine bili u borbi za postolja i pokoju pobjedu. Cilj je na početku 2022. biti u gornjoj polovici grida, a onda opet početi zatvarati zaostatak za najboljim bolidom.

Related Posts