Hondin motor preživio udes na Silverstoneu pa položio ispit na Hungaroringu

Pogonska jedinica koju su izvukli iz uništenog Red Bullovog bolida nakon Verstappenovog udesa na Silverstoneu i dalje je dobra za korištenje u nastavku sezone, potvrdili su iz Honde.

Kako bi se uvjerio u to, Red Bull je odlučio isti motor koristiti prvog dana Velike nagrade Mađarske. Max Verstappen odradio je oba slobodna treninga u petak bez poteškoća i pogonska jedinica pokazala se ispravnom, što je prilično nevjerojatno s obzirom na intenzitet udarca u zaštitnu ogradu. Procjena štete na bolidu vrti se oko iznosa od 1,8 milijuna dolara, no dobra je vijest za vodeću momčad prvenstva da se barem motor uspio spasiti.

“Bilo je dobro vidjeti da Max nije trpio nikakve posljedice tog udesa na Silverstoneu i uspjeli smo provjeriti pogonsku jedinicu korištenu na VN Velike Britanije te ustanoviti da ona radi normalno”, izjavio je Hondin tehnički direktor za F1 Toyoharu Tanabe.

U nastavku vikenda očekuje napetu borbu za vrh: “Kvalifikacije su bile neizvjesne na većini staza ove godine, a kao što je uvijek slučaj na kraćim stazama poput Hungaroringa, vremena krugova su ujednačenija nego inače, tako da možemo očekivati vrlo tijesnu borbu u kvalifikacijama.”

Red Bull je prvi dan Velike nagrade Mađarske završio trećim mjestom Verstappena i petim Sergija Pereza. Nizozemac je zaostao gotovo tri desetinke sekunde za Valtterijem Bottasom u bolidu Mercedesa.

“Radili smo neke promjene u postavkama između prvog i drugog treninga, a moramo provjeriti u podacima što je od toga urodilo plodom, a što nije. Moramo se još popraviti u pogledu brzine jednog kruga, ali i na duže staze. Puno toga treba pregledati, ali nije ovo bilo ništa šokantno”, izjavio je nakon treninga Verstappen.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
147 kt

💪🇯🇵

Lewis8

Forza Ferrari, RB, Haas, Alfa, Alpha, Alpine, Williams, McLaren, Aston i Bottas. Forzaaaaa!

Related Posts