FIA odbila Red Bullov zahtjev za revizijom Hamiltonove kazne

Uoči VN Mađarske, Red Bull je zatražio reviziju kazne koju je Lewis Hamilton dobio za izazivanje sudara s Maxom Verstappenom prije dva tjedna, vjerujući da novim dokazima može motivirati suce da Britancu dodijele strožu kaznu, međutim tako nešto se neće dogoditi.

U momčadi Red Bulla smatrali su da je Hamilton preblago kažnjen nakon sudara s Verstappenom na Silverstoneu. Nizozemac je bio prisiljen odustati nakon teške nesreće, a vozač Mercedesa dobio je domaću utrku, usprkos vremenskoj kazni od deset sekundi.

Zato su zatražili reviziju te kazne, na što prema Međunarodnom sportskom kodeksu imaju pravo, uz uvjet da doista prezentiraju neke nove dokaze koji nisu bili dostupni u trenutku odlučivanja o kazni na prethodnoj Velikoj nagradi.

Saslušanje je održano tijekom četvrtka na Hungaroringu, a prisutni su bili predstavnici Red Bulla i Mercedesa. Kao nove dokaze Red Bull je prezentirao GPS podatke Verstappenovog i Hamiltonovog sudara, kao i usporedbu te situacije s onom kad je Hamilton na istom dijelu staze napadao Charlesa Leclerca u završnoj fazi utrke.

Red Bull je čak odradio svoj dan snimanja na Silverstoneu prošlog tjedna, tijekom kojeg je Alexander Albon pokušao replicirati Hamiltonov prvi krug utrke, tako da su i ti podaci prezentirani komisiji, međutim FIA-ini dužnosnici procijenili su da tu nema dovoljno materijala za otvaranje slučaja.

Njihova je prosudba da nisu prezentirani nekakvi novi dokazi koji bi značajno utjecali na odluku, tako da do revizije Hamiltonove vremenske kazne od deset sekundi neće doći.

Lewisu Hamiltonu definitivno ostaje pobjeda na Velikoj nagradi Velike Britanije, a u utrku na Hungaroringu Britanac će krenuti sa zaostatkom od osam bodova za vodećim vozačem prvenstva, Maxom Verstappenom.

20 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Pošto su to engleska posla najbolje je da istragu preuzme Tom ili John Barnaby iz Midsommer Causton Police.

Lewis8

Nadam se da su se s odvjetnikom pogodili po učinku. Nema smisla dodatno opteretiti limitirani buđet. Hahahahah

r.u.m.

ovo je je jedna politička smicalica,vjerujem da su i oni svijesni da nemaju nekih relevantnih dokaza več se samo pokazuju mišići i stvaraju tenzije za nas navijače čak i dobro sada ćemo još više blejati u njih dva ako budu 1,2 na startu.

BAJAC
F1 44

To je samo kap u moru njegovog branjenja pozicije

r.u.m.

Ima puno boljih primjera, ovo ajde mu još i može proč jer nije toliko mijenjao puno putanju.Ali imaš videa di jedne godine su mu Ferrariji bili meta barem 5 puta je imao sudar s Ferr. a da ne govorim o uletanjima Hamiltonu OVE godine u Imoli u ESP, …na silu i sada Ham nije popustio ,a u ESP mu je popustio isto su mogli oboica fasovat.

Desmosedici

Sve OK što je Max radio u prošlosti..ali sada pričamo o Silverstoneu gdje je bio maksmalno korektan..kontakt je skrivio Hamilton..Max je mogao izbjeći kontakt jedino da je odustao od dvoboja prije krivine..ovako je u krivinu ušao kao prvi i morao je ići takvom putanjom da bi savladao zavoj pri toj brzini..Lewis je taj koji je trebao odustati od napada i korektno ptatiti apex zavoja jer mu je Max za to ostavio mjesta u izobilju.

Desmosedici

Iiiii????..kakve veze ovo ima sa Silverstoneom?

mars32

Nakon ovog sudara Marko je zauzeo stav da je Ricciardo kriv za sudar.
Vjerujem da je to bila “kap koja prelijeva čašu” nakon koje je Ricci prelomio da pakira kofere i napušta RBR.

igo

koda je bitno
Max je spreman. hamića budu špartlom skidali

TORPEDO

To se čeka…vidim da je njihov razgovor prošao jako loše po Hamića…neće biti respekta,cmizdrit će po ogradama.

lazar

Max ne može agresivnije od onoga kako uvijek vozi, jedino Hamić može pojačati agresiju. 😉

igo

aha, misliš da će ga sreća pratiti kao i svih ovih godina…ispucao je sve

madgalico

Po meni su mogli promjeniti odluku i ukinuti onih 10 sekundi koje je lewis dobio 😉

F1 44

I dati max sljedecu utrku 3 mjesta nazad 🙂

Lewis8

Kod vetme ključa

Dani

Kod vetme nema ni slova o odluci. Da je drugačiji ishod, već bi vrištao naslov uz neizostavno mišljenje autora.

TORPEDO

Vetmin portal “Spremni za rat”
Jedva čekam Hamića po ogradama 🙂

r.u.m.

Zato ja tamo nisam od davnih dana,kada mu je Vetell bio ljubimac ne znam šta sada o njemu misli nakon svih tih pirueta i opet u Silverstonu se izvrti kao početnik.

robif

Dno novinarstva

Related Posts