Bottas ljut: Trebao sam se boriti za pobjedu

Živopisan je bio momčadski radio Valtterija Bottasa nakon što je izgubio postolje u završnoj fazi utrke:

“Koji me ***** nitko nije slušao kad sam rekao da trebamo ići na dva zaustavljanja?”

Valtteri Bottas preko momčadskog radija.

Svoju je frastraciju izrazio jer je smatrao da bi s alternativnom strategijom, poput one na kojoj je bio Max Verstappen, mogao biti u konkurenciji za pobjedu na VN Francuske. Ovako je, s taktikom jednog zaustavljanja u boksu, završio četvrti jer je nakon Maxova pretjecanja izgubio poziciju i od Sergija Pereza. Previše je potrošio svoje tvrde gume i nedostajalo mu je prianjanja u završnoj fazi utrke. Koliko mu je to sve teško palo govori u prilog i njegova šutnja tijekom momčadskog radija nakon utrke.

“Mislim da je pobjednička taktika bila dva zaustavljanja. Lako je sad reći ali što je tu je… Nisam imao prianjanja na prednjim gumama zadnjih 10 do 15 krugova, te sam samo htio završiti utrku.”

“Posljednji stint nije bio nimalo zabavan. Osjećao sam se kao da stojim u mjestu, vrlo jednostavno. Sve sam pokušao da završim na postolju ali su gume totalno otišle i nisam imao šanse.”

“Da sam išao na dva zaustavljanja sigurno bi bio na postolju i imao bi šansu za pobjedu. To je sigurno,” izjavio je Valtteri.

Iako je nesretan zbog ishoda utrke, barem mu mora biti utjeha što je konačno nakon VN Španjolske osvojio bodove. Dodao je da će u ekipi analizirati cijelu situaciju.

“Mislim da smo kao ekipa bili previše fokusirani na realizaciju taktike jednog zaustavljanja misleći da je najbolja, ali nije bila. Definitivno još nešto novo naučeno ovaj vikend. Mislili smo da će na nižim temperaturama gume duže izdržati, ali nisu, pa ne znam, nisu nam se predviđanja o životnom vijeku guma poklopila s realnom situacijom na stazi,” zaključio je Bottas.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
147 kt

Samo se ti izjadaj. Reci sve sta te tisti u toj ekipi.

Lewis8F

Ista ekipa koja je pljuvalaHamiltona iz navodnog razloga “ne prigovara se javno ekipi već se to radi iza zatvorenih vrata” ovdje više ne primjenjuje to pravilo. Umjesto pljuvanja kao Hamiltona ovdje se za isto Bottas hvali.

Hm, sve kao da razlozi koji se navode za Hamiltona nisu istiniti već je motiv neki drugi.

147 kt

Da. Vidis kak ti dobro zapazas. Tko bi reko.

TORPEDO

Dosad je šutio,nije bilo riječi od njega…izgleda da druge godine leti iz ekipe?

Emil

Išo Bottas u dučan, nije reko dobar dan, ajde Bottas van da ti gume ne prodam!
Ili tako nekako.

Yukihonda

Botasu upravu si tvoja ekipa je kriva.. Jer su se počeli gubiti pod pritiskom..

147 kt

Sad te ne cuju. Budu te culi kad odes iz ekipe.

Related Posts