Vettel: Bio je ovo naš najbolji petak, sretniji sam s bolidom

Prilično dobrog raspoloženja bio je Sebastian Vettel nakon petka na Velikoj nagradi Španjolske. Nijemac je na svom bolidu Aston Martina imao određene nadogradnje i zadovoljan je performansama.

Riječ je o nadogradnjama prednjeg krila, podnice i usmjerivača strujanja zraka. Iste je Lance Stroll imao već u Portugalu, dok je Sebastian Vettel morao pričekati do ovog vikenda u Španjolskoj. Nijemac je bio gotovo dvije desetinke brži od momčadskog kolege. Na prvom treningu osmi, na drugom 11., ali generalno zadovoljan.

“Mislim da je pošteno reći da je ovo bio naš najbolji petak. Bio sam sretniji s bolidom. Jasna stvar, druga je staza i drugi uvjeti, ali generalno sam se osjećao više kao kod kuće, djeluje kao da smo ostvarili napredak. Vrlo je tijesno u poretku i teško je reći gdje ćemo biti drugog dana, ali mislim da preko noći trebamo sve proučiti i nadam se da možemo izvući još par dodatnih desetinki”, komentirao je Seb.

Na prve bodove u ovoj sezoni i prve s Aston Martinom još uvijek čeka, ali uvjeren je da će nadogradnje pomoći kako više ne bi bio na nuli.

“Apsolutno, mislim da je to korak naprijed i dobra je stvar da smo to odradili. U središnjem dijelu poretka je vrlo izjednačeno pa sve što pronađemo ići će u našu korist. Dugačka je utrka, teška za gume, tako da puno toga još imamo za odraditi.”

Iako Vettel u nadogradnjama vidi pozitivnu stvar, zanimljivo je kako iste nisu baš pomogle Strollu u Portugalu. Kanađanin je bio sporiji od momčadskog kolege, a Vettel je čak uspio ući u Q3 prvi put ove sezone. Nada se kako je to bio početak jedne serije ulazaka u završnu rundu kvalifikacija.

“Mislim da je Q3 neka regija koju ciljamo i ako sve prođe dobro, u toj bi se regiji mogli i naći. Puno je bolida koji se bore za ta mjesta, tako da trebamo gledati samo sebe, što još možemo napraviti bolje i to će maksimizirati naše šanse za ulazak u Q3”, poručuje Sebastian.

Stroll je na prvom treningu bio deseti, na drugom 14. Drugi vikend u nizu kaska za svojim iskusnijim kolegom, no barem do nedjelje ostaje jedini koji je Aston Martinu donio bodove za prvenstvo – skupio ih je pet na prve dvije utrke u 2021.

Related Posts