Verstappen najbrži uoči kvalifikacija u Portugalu!

Max Verstappen je postavio najbrže vrijeme posljednjeg slobodnog treninga u Portugalu na stazi Algarve. Drugo vrijeme je postavio Lewis Hamilton u Mercedesu, a treće njego momčadski kolega Valtteri Bottas.

Image

Tijek treninga:

Prvi je na stazu izašao Lance Stroll u Aston Martinu, ali prvo mjereno vrijeme je postavio Mick Schumacher u Haasu. U prvih desetak minuta su na stazu izašli samo vozači Haasa, Aston Martina i Lewis Hamilton. Schumacher je imao malo izlijetanje, ali se uspio zaustaviti prije šljunčane klopke.

Nakon 15 minuta većina vozača je odlučila izaći na stazu te su počeli postavljati brze krugove. Tsunoda je postavio ‘marker’ s vremenom malo iznad 1 minute i 20 sekundi, a prvi krug ispod 80 sekundi je postavio Kimi Raikkonen u Alfi Romeo.

Puno vozača je odlučilo ići u brzi krug s dva kruga zagrijavanja prije toga pa je to nešto na što treba pripaziti uoči današnjih kvalifikacija. Razlog tome je bilo nedovoljno zagrijavanje guma u jednom krugu te se puno vozača mučilo s pronalaskom gripa na stazi.

Nakon 25 minuta treninga je označen period virtualnog sigurnosnog automobila zbog jedne reklame koja nije bila dobro pričvršćena, ali je nakon nekoliko minuta sesija nastavljena bez problema.

Odmah nakon toga je Verstappen, koji na stazu uopće nije izlazio u prvih 20 minuta, postavio svoje prvo mjereno vrijeme te je došao na drugu poziciju +iza Charlesa Leclerca. Ipak, Perez je vrlo brzo postavio vrijeme ispod 1 minute i 19 sekundi te zasjeo na vrh poretka. Raikkonen je imao malih problema u brzom krugu, ali je prošao bez oštećenja.

Fernando Alonso je bio postavio odlično vrijeme, ali mu je isto poništeno zbog izlaska van granica staze. Lando Norris je u novom brzom krugu na soft gumama imao grešku u zadnjem sektoru te je pritom prilično oštetio gume pa je odmah otišao u bokseve. Prema viđenom do sada, McLaren se muči malo više nego u prve dvije utrke sezone.

U drugim pokušajima Verstappen, Hamilton i Bottas nisu uspjeli popraviti svoja vremena zbog problema u posljednjem sektoru staze gdje nema dovoljno gripa. Prvih deset vozača je bilo unutar sekunde zaostatka pa možemo očekivati prilično zanimljive kvalifikacije.

Do kraja treninga nije bilo većih događanja, osim što se Mazepin izvrtio,  te su se momčadi i vozači krenuli pripremati za kvalifikacije koje se voze od 16 sati po hrvatskom vremenu.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mody

Vettel i alonso lose jako lose uvik isto red bull ili merde good job toto mclaren nikako da se ubaci u top.3

Related Posts