SLUŽBENO: Romain Grosjean testira za Mercedes uoči VN Francuske

Romain Grosjean će uoči i nakon VN Francuske, njegove domaće utrke, po posljednji puta voziti bolid Formule 1, a to će mu omogućiti momčad Mercedesa u njihovom bolidu iz 2019.

Francuski vozač je nakon velike nesreće u Bahreinu prošle sezone rekao kako se ne želi oprostiti od sporta na takav način te je Toto Wolff odmah pružio mogućnost da pravi oproštaj odradi u Mercedesovom bolidu.

Grosjean će test odraditi 29. lipnja, točno sedam mjeseci od incidenta u Bahreinu, a dva dana ranije će odraditi nekoliko ‘demo’ krugova uoči početka utrke na Paul Ricardu. Krajem ožujka je Romain odradio prve testove i podešavanje sjedala u tvornici u Brackleyu.

”Presretan sam što ću se vratiti još jednom u bolid Formule 1, a pogotovo što će to biti bolid koji je 2019. pobjeđivao. Jako sam zahvalan Mercedesu i Totu Wolffu na pruženoj prilici.”

”Kada sam u bolnici čuo intervju šefa Mercedesa kako će mi oni pružiti priliku bio sam silno uzbuđen, a sada kada se to i ostvaruje ne mogu biti sretniji. Prošle godine nismo imali priliku voziti na mojoj domaćoj utrci zbog koronavirusa pa će mi biti još emotivnije voziti na mojoj stazi Paul Ricard. Iskreno, ne mogu dočekati taj dan,” rekao je Grosjean.

Toto Wolff je ovom prilikom izjavio kako su zadovoljni što će vozaču, koji je ostavio dubok trag u Formuli 1, pružiti dostojan oproštaj od sporta.

”Zadovoljni smo što možemo pružiti Romainu ovu priliku na kraju njegove karijere. Ideja je došla nakon njegovog incidenta jer nismo htjeli da završi karijeru na način kakav je bio u Bahreinu. Grosjean je imao dugu i uspješnu karijeru te smo htjeli da na samom kraju dobije priliku voziti bolid koji je bio najbolji 2019.”

”Zanima me što će Romain reći na naš bolid od pred dvije godine i kakvi će mu utisci biti. Njegov incident u Bahreinu nas je sve podsjetio na velike opasnosti kojima se vozači izlažu svaki puta kada sjednu u kokpit, ali isto tako i napredak koji je Formula 1 ostvarila u pogledu sigurnosti. Znam da će cijela F1 zajednica proslaviti njegov povratak na stazu,” zaključio je Wolff.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
SIR LEWIS HAMILTON

Nadam se da ovaj samoubica neće uništiti bolide kao što je radio u Hassu 🙂

147 kt

U koliko sati bude. Da navratimo.

Gigi

Eto Toto ljiga i prevarant, sram ga bilo.

mika.KA

Koja si ti B….a!
Svaka čast totu!
Jako lijepa gesta

Lewis8

Sarkastičan je. Zaletio si se 😉

Desmosedici

Svakako lijepa gesta..a ne škodi ni malo besplatne reklame i svjetla reflektora..svi će to željeti pogledati.

Desmosedici

..ništa nova..tako su u prošlosti radile bogate mecene iliti ilustrisimusi.

Related Posts