Singapur i Japan pred otkazivanjem?

Tijekom VN Portugala se u paddocku pročula priča kako vodstvo Formule 1 i Liberty Media-e radi na pronalasku potencijalnih zamjena za utrke u Singapuru i Japanu koje su došle pod veliki znak upitnika.

Naime, europski dio sezone bi do rujna trebao proći bez većih problema, ali već nakon VN Rusije bi se karavana Formule 1 trebala preseliti u Singapur te potom u Japan. Ipak, zbog situacije s pandemijom koronavirusa te dvije utrke još uvijek nisu potvrđene.

Promotori i vodstvo Formule 1 se još uvijek nadaju kako će sezona ići svojim predviđenim tokom, ali su u pripremi već neki planovi za promjenom lokacija u listopadu. Prvi kandidati su, kao i prošle godine, proizašli u Mugellu i Nurburgringu, a jedini ‘problem’ su vremenski uvjeti jer bi tada u ovom dijelu Europe moglo biti prilično hladno.

Osim utrka u Aziji, postavlja se pitanje hoće li se ‘tris’ u Sjevernoj i Južnoj Americi moći održati prema planovima. Liberty Media inzistira na utrci u SAD-u, ali Brazil i Meksiko nisu 100% sigurni hoće li moći održati utrke. Kao neka alternativa se spominje čak i Indianapolis, ali to još uvijek nije potvrđeno.

Zadnje dvije etape u Saudijskoj Arabiji i Abu Dhabiju ne bi trebale biti upitne, ali VN Australije je. Alternativu vodstvo Formule 1 vidi u Bahreinu koji bi onda ugostio Formulu 1 prije zadnje dvije utrke te bi se ponovila prošlogodišnja utrka na VN Sakhira kada se vozio vanjski dio staze u Bahreinu.

Napominjemo da su ovo samo neke glasine koje su proizašle iz paddocka te da se vodstvo Formule 1 nada kako će se prvotni kalendar u potpunosti realizirati prema planu.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mody

Bolha mi je valencia nego.abu dabi
Sta fali nurbugringu

TORPEDO

Neka voze na “Nürburgring green hell” pa da vidiš zabave i veselja

mody

trebali bi naci 5 zamjenskih staza a to su jerez nugbugring hockhenheim valencia dijon ne vjerujem dace se putovati daleko ni ove godine situacija se ne smirila još nije a problem su ikarantene od 10 dana

Lewis8

Ništa od 2020. neće se sezona ni voziti.

Worf

kakva te valencija spopala? uvreda za f1 a ne staza.
a ne treba nam ni ovaj novi nurburgring…..bolji je hockenheim, nek voze i 2 puta ako se mora
singapur nek se otkaze, nikome nece faliti…..trebalo bi jos par njih izletit ali ajd bolji ikako nego nikako

Related Posts