Seidl: Ricciardov napredak samo pitanje vremena

Australski vozač daleko je od željene forme i rezultata, no šef McLarenove momčadi smatra da su one najbolje Danielove vožnje samo pitanje vremena.

Andreas Seidl komentirao je trenutnu situaciju s poteškoćama koje u prilagodbi na McLarenov bolid proživljava Daniel Ricciardo i tvrdi da još uvijek nije zabrinut za Australca.

Po dolasku iz Renaulta, Ricciardo se u uvodnom dijelu sezone jako muči u bolidu MCL35M i rezultatima nikako ne uspijeva parirati timskom kolegi Landu Norrisu. Dok je Britanac sve ovosezonske utrke završio u Top 5 i skupio već 37 bodova, Daniel ima tek 16 na svom kontu.

Seidl objašnjava kako mu nedostatak adaptacije na bolid ne dopušta kontinuiranu vožnju na samoj granici: “To je nešto na čemu smo prošlog vikenda napravili pomake, usprkos razočaranju u kvalifikacijama. Jednostavno moramo nastaviti zajednički raditi kako bismo popravili situaciju.”

“Kao i uvijek, nije to samo do vozača. Mi također detaljno proučavamo i momčadsku stranu i gledamo kako bismo mu mogli pomoći nekim poboljšanjima na bolidu. Možda i promjenama postavki, sve kako bismo poboljšali performanse.”

Spomenute kvalifikacije na VN Portugala doista su bile najveće razočaranje do sada jer je Australac ispao već u Q1. Slici svojeg nastupa vratio je malo boje boljom vožnjom u nedjelju i dolaskom do devetog mjesta i barem dva boda. Seidl objašnjava da je Ricciardo trenutno više razočaran takvim nastupima od ostatka momčadi.

“Naravno, on je najviše razočaran jer zna da ima to u sebi. Razočaran je jer zasad ne može izvući najbolje iz našeg bolida, ali u isto vrijeme, on je vrlo iskusan. I mi smo vrlo iskusni sa strane momčadi. Zato je važno zadržati mirnoću, raditi kroz ovaj proces integracije i adaptacije kao momčad i ja mislim da se on osjeća vrlo ugodno i sretno u momčadi.”

“Vrlo je sretan kako se zajednički hvatamo u koštac s ovim izazovom. Ja sam 100 posto siguran da je napredak samo pitanje vremena, a onda ćemo od Daniela vidjeti nastupe na koje smo svi navikli”, poručio je Seidl.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Tome se svi nadamo.

TORPEDO

Uopće ne sumnjam.

Related Posts