Sainz: Odabrali smo krivu strategiju

Nakon sjajne pete startne pozicije, najbolje otkako je stigao u Maranello, Carlos Sainz Jr. povezao je i dobar start na VN Portugala. Nažalost po Ferrarijeve navijače, nakon odlaska sigurnosnog automobila sa staze, Sainz gubi poziciju i od Pereza i od Norrisa.

„Iskreno, tempo utrke je cijelog vikenda izgledao dobro. Mislim da tempo utrke nije bio problem, nego to što smo pogriješili sa strategijom pritiskanja guma i nismo uspjeli danas“, započeo je Sainz.

Pokušavajući napraviti undercut Norrisu, Ferrari je pozvao Sainza na promjenu guma u 21. krugu i stavio ga na medium gume. Izašli su iza Williamsa te je izlazni krug bio kompromitiran i na kraju nisu uspjeli u naumu da naprave undercut Norrisu.

„Također, izgledalo je pristojno do tada. Vršili smo pritisak na Landa i odlučili smo se za undercut, ali nažalost nismo ga uspjeli ostvariti. Izašli smo iza Williamsa i morao sam jako pritiskati da bih uspio napraviti undercut, ali samo sam povećao potrošnju medium guma.“

„Znamo koliko su važna ta tri kruga na početku svakog stinta i pritiskao sam kao lud da bih uspio napraviti undercut na Norrisu, ali zapravo sam znao da je to previše pritiskanja prerano i previše truda oko jedne pozicije – zapravo nismo trebali to ići raditi.“

Ovom odlukom Ferrari je podsjetio na svoje ne tako davne dane kada su donosili pogrešnu odluku za pogrešnom odlukom oko pozivanja svojih vozača na promjenu guma. U drugom dijelu utrke, Sainz je dodatno potrošio gume da zadrži Ocona iza sebe, no nije uspio te je u završnici utrke lakoćom gubio pozicije od Alonsa, Ricciarda i Gaslyja te završio izvan osvajača bodova.

„Bili smo prvi koji su se odlučili za promjenu na medium gume, ali medium gume danas nisu funkcionirale kako treba na našem bolidu – započela je potrošnja guma – i od tog trenutka sve je išlo unatrag“, završio je Sainz.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Ne mogu vjerovat da ne mogu pronaći sposobnog stratega..neka dovedu nekoga iz Indya, oni su tu jaki jer su bolidi izjednačeni.

rolu

Pa istina cca prije 20 i KUSUR krugova prije kraja kada su gume počele očigledno popuštati povuci ga u box box box i stavi soft ili midium ..bolidi su lakši i staza ne troši gume. No koment STRATEGIJA FERRARIJA JE OPĆE POZNATA STVAR…

Related Posts