Sainz: Nisam ljut na Charlesa, svi smo na limitu

Carlos Sainz je nakon kvalifikacija za VN Monaka bio vidno razočaran četvrtim mjestom jer je smatrao kako je u njegovom Ferrariju bilo brzine za sam vrh, ali je zbog incidenta Charlesa Leclerca morao odustati od posljednjeg brzog kruga.

Sainz smatra da je cijelog vikenda Ferrari izgledao dobro, a posebno se on ugodno osjećao u bolidu. Rekao je kako su mogli završiti 1-2 kao momčad, ali i da je u ovom trenutku pobjeda ipak teško ostvariva.

”Mislim da ne mogu biti zadovoljan, a niti momčad ne može biti zadovoljna ukupnim rezultatom s obzirom na prikazanu brzinu. Danas smo mogli zauzeti prve dvije pozicije, ali spletom okolnosti nismo to uspjeli ostvariti.”

”U posljednjem pokušaju sam imao puno brže vrijeme nego prvi puta, a najgore od svega je to što nisam mogao završiti posljednji krug. Jako je teško prihvatiti činjenicu da nisam ostvario pole position u Monaku za Ferrari, a brzine sam imao.”

Osvrnuo se i na svojeg momčadskog kolegu Charlesa Leclerca te mu nije zamjerio što je njegov incident zaustavio njegov posljednji pokušaj u Q3, iako je na prvi pogled bio silno razočaran i ljut.

”Ne mogu biti ljut na Charlesa, svi vozimo na limitu te se ovakve stvari mogu dogoditi svakome. Kad pogledam na ovu situaciju nakon nekoliko dana ću vjerojatno biti sretan što sam uopće u ovakvoj mogućnosti da se nakon samo pet utrka borim s momčadskim kolegom koji je jedan od najbržih vozača s kojim sam vozio.”

”Sutra će biti jedna duga utrka te moramo vjerovati da možemo do pobjede. Brzine nam ne nedostaje te sam siguran da smo imali u rukama pole position i pobjedu u utrci da su nam se ‘kockice’ malo posložile. Start s četvrtog mjesta ovdje nije idealan, ali pokušat ćemo izvući maksimum u utrci,” zaključio je Sainz.

Related Posts