Sadržajan trkaći vikend na Slovakia Ringu uz prijenos na Kreator TV-u

Ove subote i nedjelje na stazi Slovakia Ring nastavljaju se sezone TCR Eastern Europe i ESET Cupa. U akciju će i nekoliko hrvatskih vozača, a prijenose utrka može se pratiti na Kreator TV-u.

Prva utrka vikenda bit će ona u kategoriji TCR Eastern Europe. Prije tri tjedna dvostruku je pobjedu na Hungaroringu slavio Čeh Tomaš Pekar, no njegov sunarodnjak Michal Makeš i Milovan Vesnić iz Srbije tražit će priliku za uzvrat. Ponovno ćemo u ovom društvu gledati i jednog Hrvata. Dubrovčanin Žarko Knego imao je dosta pehova u Mađarskoj, a na Slovakia Ringu želi svoje prve bodove u ovoj sezoni.

Odmah nakon TCR društva na stazu će GT automobili i prototipovi u borbi za ESET Cup bodove. U klasi GT3 na Hungaroringu su po jednu sprint pobjedu upisali Marcin Jedlinski i David Vršecky, a prijetit će im Aliyyah Koloc, Gregor Zsigo, Stanislaw Jedlinski, Adam Rzepecki i povratnik u ESET Cup Libor Milota. Čeh je lani bio pobjednik na našem Grobniku.

Zanimljivo će biti i u drugim kategorijama – GT4, GTC ili kod prototipova gdje će ponovno nastupati Slovak Miro Konopka s Ligierom LMP2. U subotu poslijepodne još će se voziti prva utrka uvijek interesantnog Twingo Cupa, te utrka izdržljivosti ESET Cupa.

Nedjeljni program počinje ranije, već od 9 sati i 20 minuta, prvom utrkom Clio Cupa. Kao i na Hungaroringu, gledat ćemo i neke hrvatske vozače u toj konkurenciji. Za utrku su prijavljeni Igor Tomljanović (Cobra Virovitica), Ivan Gustin (Istra Racing Team Pazin) i Vedran Šipoš (Zagorje). Nakon prvog trkaćeg vikenda sezone u vodstvu je Šveđanin Filip Sandstrom.

Vozači Twingo Cupa drugu će utrku imati u nedjelju od 10:50, slijede drugi nastupi za TCR Eastern Europe i Clio Cup, a program završava druga sprint utrka ESET Cupa u nedjelju u 14:50.

Prijenose svih tih utrka moguće je pratiti uživo na Kreator TV-u (MaxTV, A1, IskonTV, OptiTV i 4Tel), a po novom i na Kreator TV Slovenija (Telemach).

Total
1
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x