Ricciardo: Sretan sam zbog „dobrih problema“

Daniel Ricciardo je nakon uspjeha u kvalifikacijama nadmašio timskog kolegu, Landa Norrisa, i u utrci za VN Španjolske. Nakon osvojenog šestog mjesta u Kataloniji, Australac je objasnio kako je imao pozitivne glavobolje, što ga čini sretnim.

„Imao sam dobre probleme u smislu dobrog starta što mi je omogućilo da budem ispred nekoliko bržih bolida i stoga je to tada značilo da ću se uglavnom morati braniti cijelu utrku. Protiv Checa (Pereza) sam radio najviše što sam mogao, najdulje što sam mogao i prestigao me, tada sam se borio s Carlosom (Sainzom) zadnjih otprilike četvrtinu utrke ili tu negdje.

“Nismo imali brzinu danas, ali bilo je lijepo barem zadržati  iza jedan brži bolid i zaključiti bolji vikend, tako da sam, osobno, sretniji.“

Uspjevši zadržati Sainza iza sebe, pomogao je momčadi u izravnom dvoboju za treću poziciju u poretku konstruktora s Ferrarijem. Iduća utrka je najpoznatija, VN Monaka, koja se nije vozila prošle godine. Ricciardo je slavio tamo 2018. godine i sigurno će dati sve od sebe kako bi ostvario još jedan sjajan rezultat za svoju momčad.

„Prvo, uzbuđen sam što idem tamo. Prošle su dvije godine. Prije svega to je staza na kojoj inače nemate privilegiju voziti i onda je propustiti godinu dana, jedva čekam otići tamo. A onda ćemo vidjeti nakon toga, bit će samo sreća i zadovoljstvo još jednom odvoziti tamo“, poručio je Ricciardo.

Related Posts