Raikkonen: Pogriješio sam, podešavao sam postavke na volanu

Ovogodišnja VN Portugala neće ostati dobro upamćena za Kimija Raikkonena koji je nakon samo dva kruga morao odustati zbog ‘incidenta’ s njegovim momčadskim kolegom Giovinazzijem na startno-ciljnom pravcu.

Kimi je išao na pretjecanje, ali je pritom podešavao postavke na njegovom volanu te je na trenutak ispustio iz vida gdje se nalazi njegov momčadski kolega pa je posljedično udario u stražnji kraj mladog Talijana.

”Bila je to moja pogreška – nešto sam mijenjao na volanu te sam samo na trenutak ispustio iz vida gdje se Antonio nalazi. Na izlasku iz posljednjeg zavoja sam shvatio da sam u krivom načinu rada motora pa sam to morao promijeniti te se dogodilo to što se dogodilo. Srećom, on nije imao većih oštećenja,” rekao je Kimi.

Antonio Giovinazzi je nakon utrke izjavio da još uvijek ne znaju je li udarac u stražnji kraj njegovog bolida utjecao na performanse Alfe Romeo, ali je sretan što nije došlo do puknuća stražnje lijeve gume čime bi utrka u potpunosti bila kompromitirana.

”Nisam još popričao s Kimijem, ali mi je momčad rekla da je mijenjao neke postavke na volanu. Sve je u redu i bitno da nismo imali probušenu gumu jer bi to uvelike dodatno otežalo današnju utrku.”

”Imao sam dobrih okršaja s Fernandom na početku te sa Sebastianom na kraju utrke, ali realno danas nismo bili u mogućnosti osvojiti bodove. U boljoj smo poziciji nego prošle sezone, ali trenutno smo ipak van kruga osvajača bodova, pogotovo ako svi ispred nas završe utrku,” izjavio je Giovinazzi.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

aaaa..to ne smije sebi dozvoliti tako iskusan vozač..postavke se tada ne šteluju jer traje borba za pozicije na startu utrke sa malim razmacima između bolida..svaka i mala dekoncetracija ili odvraćanje pažnje se ovako završi..vozači Alfe bi mogli i morali to malo bolje, jer je ovaj bolid bolji od dosadašnjih rezultata.

LUTHER

kad se štelaju postavke? pa sjeti se 2016g u španjolskoj rosberga koji je bio u krivom radu motora pa je došlo do onog sudara..lewis u imoli ili prije par godina u njemačkoj…nema veze iskustvo s time, takve se svari dešavaju svima i gotovo, svatko griješi bez obzira na iskustvo,

Desmosedici

Kad se starta sa krivim postavkama to je plod nečijeg nemara..i rezultat je takav..tu se slažemo?

Related Posts