Norris: Utrka od dva dijela – prvi zabavan, a drugi stresan

Polako već možemo govoriti o odličnom nizu rezultata McLarenovog Britanca. Nanizao je tri uzastopna plasmana u Top 5 na startu nove sezone i još uvijek drži treće mjesto u poretku vozača.

Možda mu ne ide najbolje u kvalifikacijama, budući da se ove sezone još ni na jednoj utrci nije kvalificirao za jedno od mjesta u prva tri startna reda, već je triput startao sedmi, ali Lando Norris iz utrke u utrku odrađuje odličan posao za McLaren.

Iznimka nije bila niti Velika nagrada Portugala, na kojoj je 21-godišnjak pokazao nekoliko dobrih pretjecanja u ranoj fazi utrke, a na koncu ponovno ponio titulu best of the rest, kao prvi od vozača iza Mercedesovih i Red Bullovih bolida, koji su još uvijek klasa za sebe.

Na pitanje je li se prilagodio na život u Top 5, Lando odgovara: “Pa tek su tri utrke prošle, ali bio je ovo vrlo dobro odrađen posao – s moje strane i strane cijele momčadi. Napravili smo najviše što smo mogli, a Mercedes i Red Bull bili su danas predaleko ispred nas.”

“Pokušali smo, čak sam i prošao ispred Pereza. Da mi je bilo brzine za ostati tamo, to bi bilo idealno, ali nije bilo tako i morao sam se posvetiti vlastitoj utrci, realnim očekivanjima i paziti protiv koga se doista utrkujem.”

“Međutim, bilo je jako zabavno u prvoj polovici s borbama koje smo vodili. Bilo je teško, ali uživamo u tome. U drugoj polovici je bilo stresnije zadržavati Charlesa iza i održavati srednje tvrde gume na životu. Bila je to utrka od dva dijela.”

Lando Norris, McLaren MCL35M

Dodatni razlog za zadovoljstvo Norrisu pruža činjenica da se McLaren značajno popravio na stazi koja mu prošle sezone baš nije odgovarala. Mladi Britanac je osvojio tek 13. mjesto na VN Portugala 2020.

“Činjenica da smo bili dobri ovdje daje nam samopouzdanje za druge staze, sasvim sigurno. Prošle godine smo se definitivno mučili, tako da je lijepo vidjeti napredak. Možda smo se ovaj put u kvalifikacijama mučili više nego što smo očekivali, ali je u utrci bilo i malo bolje nego što smo očekivali”, objasnio je Norris.

S 37 osvojenih bodova Lando je i dalje na trećem mjestu vozačkog poretka. Ima pet bodova više od Bottasa. McLaren je pak učvrstio treće mjesto među konstruktorima jer Ferrari nije imao pretjerano uspješan dan. Leclerc je završio utrku iza Norrisa, a Sainz ostao bez bodova. Kad se Norrisovom učinku dodaju dva Ricciardova boda, McLaren sada ima lijepih 11 bodova više od talijanskih rivala.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
White Lion

Zanimljivo je kako Norris gazi Ferrari iz utrke u utrku,a na ovoj utrci cak uz tyre managment nije dopustio leclercu da mu se uopce priblizi i udje mu u DRS zonu.
Mozda smo svjedoci stvaranja novog istinskog prvaka koji je u ovom trenutku neupitno 3. najbolji vozac na gridu

Related Posts