Norris: Incident s Mazepinom me koštao bolje pozicije

Lando Norris će u sutrašnju utrku krenuti s devete startne pozicije s čime zasigurno nisu zadovoljni niti on niti momčad McLarena. Mladi vozač iz Velike Britanije je nakon kvalifikacija izjavio kako smatra da ga je incident s Mazepinom u prvoj kvalifikacijskoj rundi koštao bolje startne pozicije.

Podsjetimo, Mazepin je tijekom prvih brzih krugova zasmetao Norrisu u posljednjem sektoru te je Norris zbog toga morao iskoristiti dodatan set mekanih guma kako bi popravio svoje vrijeme.

”Imam osjećaj da me to koštalo bolje startne pozicije danas. Bolid je bio dobar i ja nemam osjećaj da sam odradio loš posao, ali je ispred mene bio vozač koji mi je zasmetao u brzom krugu te sam morao potrošiti jedan set novih guma prerano.”

”Kada su razlike ovako male te se mjere u tisućinkama sekunde onda vas i male stvari skupo koštaju. U posljednjoj rundi sam imao zapravo samo jedan set novih soft guma na kojima sam morao odraditi krug te mi to nije pomoglo.”

U Q3 Norris je ipak odvozio dva brza kruga – prvi na korištenom setu guma, a drugi na novom, ali je zbog lošijeg stanja na stazi ipak nedovoljno popravio svoje vrijeme.

”U prvom krugu sam imao šljunka na stazi od izlijetanja Pereza u posljednjem sektoru te sam izgubio nešto vremena zbog toga. U drugom pokušaju je većina bila sporija zbog lošijih uvjeta na stazi te smo i zbog toga završili ovako nisko u poretku,” zaključio je Norris.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Puno sreče Lando,biti če još prilika da se pokažeš i dokažeš.

papaya

Tko god je u formuli svaki dan uči,smatram da tom decku nije lako,a ni ostalim koji tek dođu…moramo im dati priliku da uče i da sve na kraju ipak prođe u redu…
Nedaj Bože kakvog opasnog sudara..a drugo će se riješit…
Ima novaca u F1….
Bit će sve ok…a ti Lando,borba borba i borba….samo naprid McLaren

Related Posts