McLarenovi vozači sigurni da će pronaći brzinu u kvalifikacijama

McLaren je donio nadogradnje za četvrtu utrku sezone, VN Španjolske. Nadogradnje se tiču prednjeg krila i podnice, no te nadogradnje nisu pomogle Norrisu i Ricciardu da na prva dva slobodna treninga ostvare značajnije rezultate. Iznimka je Norrisovo četvrto mjesto na prvom slobodnom treningu na kojem se inače ne postavljaju relevantnija vremena.

Norris je na drugom slobodnom treningu bio 12., ali nije previše zabrinut oko tih rezultata jer je odradio sjajne uvodne tri utrke i siguran je da njegov MCL35M ima brzinu za novi sjajan rezultat ove sezone.

„Nije bio loš dan. Mislim da smo na prvom slobodnom treningu bili malo sigurniji ili smo bili samo malo brži. Kada je temperatura porasla na drugom slobodnom treningu, možda smo se samo malo više mučili. Ali bolid nije loš. Donijeli smo nekoliko različitih stvari za ovaj vikend tako da ih samo moramo shvatiti večeras i sve to posložiti sutra“, započeo je Norris.

„Definitivno postoje samo neke stvari koje treba poboljšati kod balansa bolida. Također, trebamo razumjeti zašto mislimo da smo jutros bili bolji nego popodne glede temperatura. Tek je četvrta utrka sezone, četvrta staza ove sezone tako da još uvijek istražujemo različite karakteristike, različite podloge staza i slične stvari… Ali sutra je važan dan i tada moramo sve to posložiti.“

Ricciardo je imao 14., odnosno 15. vrijeme na današnjim slobodnim treninzima, ali za razliku od svog timskog kolege, Ricciardo je popravio svoje vrijeme na drugom slobodnom treningu za malo više od pola sekunde. I on, također, vjeruje da će u kvalifikacijama biti brži.

„Na papiru ne izgleda sjajno, ali sigurno je bilo bolje popodne. 15. na drugom treningu, ali mislim da je jedna sekunda do prvoga. Tako je blizu da pokazuje kako u Formuli 1 ove godine nisu samo svi timovi međusobno blizu, nego je to staza koju svi jako dobro poznaju pa su male razlike.“

„Mislim da nije bilo do aero paketa ili ičega. Mislim da sam se jutros mučio da mi bude ugodno, pretpostavljam, ili pouzdano. Bio sam malo nekoncentriran i u osnovi samo smo jurili za nekim stražnjim gripom, kao da sam se borio s bolidom i da nisam imao samopouzdanja da pritisnem. Mislim da smo to riješili danas popodne. Mislim da je bolid bio bolji i napravili smo korak naprijed, ali jasno je da nije bilo dovoljno pa moramo napraviti još jedan.“

„Definitivno sutra moramo pronaći još više jer ako zaostanemo sekundu, mogli bi se opet naći ovdje na 15. mjestu… Ali mislim da će nam biti bolje, za sad ćemo obaviti nešto posla i pronaći neke desetinke ili sekundu“, poručio je Australac.

Related Posts