Max: Osjećao sam se kao laka meta

Max Verstappen kaže da se osjećao poput lake mete u borbi protiv Lewisa Hamiltona na današnjoj utrci za VN Španjolske.

Ključna je bila odluka Mercedesa da Hamilton po drugi put uđe u boks s 24 kruga do kraja. Hamilton je uspio nadoknaditi 22 sekunde razlike do Verstappena i preteći ga za vodstvo s preostalih sedam krugova do kraja, a Max je tek tada po drugi put ušao u boks i izborio bod za najbrži krug.

Verstappen je nakon utrke priznao da je malo toga mogao učiniti da pobijedi Hamiltona nakon Mercedesove odluke da Lewis drugi puta uđe u boks, znajući kolika je razlika u gumama.

“Na neki sam način mogao vidjeti da to dolazi. Već na kraju vožnje s mekanom komponentom bio je brži, a kad smo stavili srednju, očito je imao puno više tempa, mogao je ostati unutar sekunde.”

“Dakle, nismo mogli puno učiniti. Otišli su na još jedno zaustavljanje i tada sam znao da je gotovo jer sam se već mučio s gumama, a vidjelo se to u svakom krugu kad je samo bio sve bliže i bliže. Bio sam laka meta”, rekao je Verstappen.

Verstappen se čudio Hamiltonovoj razini gripa nazivajući je suludom, vidjevši da je vodstvo od 5,5 sekundi izbrisano na manje od pola sekunde:

“Naravno, da smo i mi otišli u boks još jednom, nisam siguran da li bi sustigli vodstvo, fali nam još tempa. Ali unatoč tome, pokušao sam sve što sam mogao.”

No, Verstappen se nije previše obazirao na činjenicu da Red Bull još kasni za Mercedesom rekavši da to dokazuje da momčad još uvijek mora poraditi na oporavku.

“To pokazuje da još nismo tu gdje želimo biti”, rekao je Verstappen.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mody

losa taktika red bulla trebao je ici prije u boks i bila bi pobjeda

Goranns

Da je Max otišao prvi u Boks pobedio bi. Ima Red Bull tempo I te kako samo nisu očekivali da će Ham ići još jednom u Box jer je imao 5 krugova novije gume.. Kada si broj 2 moraš pokušati nešto ako hoćeš pobedu.. Ovo je bila strategija iz Mađarske nekad. Sa Botasom recimo ne bi uspelo..

nikolaivana@

Da je Ham zadržao poziciju na startu bila bi čista egzikucija, Merc je juče jednostavno bio brži!

robif

Max,ti češ vozit Merceds,samo da Hamilton završi….

west 44

Bolje laka meta nego laka djevojka!!!

Related Posts