Leclerc: Teško za prihvatiti

Puno je Charles Leclerc očekivao od utrke za VN Monaka nakon osvajanja pole positiona, no zbog tehničkih poteškoća – točnije problema s lijevom poluosovinom – morao je odustati od starta u utrci. Tako je njegov crni niz u Monaku nastavljen – još nije završio utrku na domaćem terenu, nakon dva odustajanja ovaj put nije startao.

Iako je Ferrari nakon provjere bolida ustvrdio da je sve uredu s mjenjačem, tijekom izlaznog kruga na startni grid uočeni su problemi s lijevom poluosovinom, vjerojatno posljedica nesreće u završnim sekundama kvalifikacija. Time je Leclerc izgubio svaku šansu za treću pobjedu u karijeri i prvu nakon VN Italije 2019.

“U garaži je bilo vrlo teško sve to gledati. Izgleda da se navikavam na ovakvu situaciju, nakon dva odustajanja ovaj put nisam startao utrku u Monaku. Još sam trebao startati s pole positiona.”

“Teško za prihvatiti. Također, žao mi je momčadi i mehaničara koji su uradili ogroman posao kako bi sve spremili za utrku. Napokon su ujutro bili sretni jer se sve činilo uredu, svi dijelovi su djelovali dobri. Onda se ovo dogodilo. Ovo je loše za sve nas,” rekao je Charles.

Osim što nije nijednom završio utrku u Formuli 1, čak je zabilježio i odustajanja u utrkama u Formuli 2.

Samo 24 sata nakon Binottove izjave da se neće kockati s mjenjačem te da su spremni i na kaznu ukoliko bude potrebno, dogodilo se ovo. Ipak, Leclerc izjavljuje da će analizirati sve podatke kako bi znali točne razloge kvara na poluosovini.

“Ne bih previše govorio, jer još nisam upoznat sa svim detaljima. Jedino što znam jest da nije mjenjač u pitanju, kvar je došao sa stražnjeg lijevog kraja bolida. Je li nesreća razlog, analizirat ćemo nakon utrke. Još je rano govoriti o tome,” zaključio je razočarani Leclerc. 

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Nebi vam ruke otpale da ste promjenili getribu,barem bi vidio neke bodove.

White Lion

Varanje se ne isplati, zaista ima Boga

papaya

Moment opustanja i jbg….
Što prije to zaboravi..

Mike-ferrari

Ajde ide Baku moglo bi opet funkcionirati doce Hungaroring
Bice koja prilika

147 kt

Glavu gore. FORZA CHARLES. FORZA FERRARI. 💪💪💪💪🇮🇹🇮🇹🇮🇹🇮🇹🇮🇩🇮🇩🇮🇩🇮🇩

Related Posts