Leclerc: Promjena pristupa se isplatila, vozim mnogo bolje

Između trkaćih vikenda u Portugalu i Španjolskoj, Ferrarijev Charles Leclerc govorio je o tome kako treba drukčije pristupiti sesijama, a naučeno u Portimau očito je znao primijeniti u Barceloni jer iza njega je jako dobar petak…

Peto mjesto prvog i treće mjesto drugog slobodnog treninga, to je sažetak prvog dana na Velikoj nagradi Španjolske za Charlesa Leclerca. Još ako tome pridodamo informaciju da je na drugom treningu Ferrarijev vozač bio samo desetinku i pol sporiji od Lewisa Hamiltona, onda znamo da u garaži crvenih ima dosta razloga za zadovoljstvo.

“Bio je to vrlo dobar dan, dan bez poteškoća. Promijenio sam pomalo pristup u usporedbi s Portimaom, išao sam više korak po korak i vozim mnogo bolje, mnogo se bolje osjećam u bolidu. Nadam se da ćemo moći graditi na temeljima ovog jakog prvog dana jer sutra će biti važno u kvalifikacijama, posebno na ovoj stazi.”

“Mislim da znamo gdje se još možemo poboljšati, a vidjet ćemo možemo li napraviti dobar posao i napredovati u područjima gdje se mučimo”, komentirao je monegaški vozač.

Ferrarijev glavni suparnik u dosadašnjem dijelu sezone je McLaren. Momčad iz Wokinga skupila je do sada 11 bodova više od suparnika iz Maranella, no u Barceloni za sada Propeti konjići izgledaju nešto bolje i nadaju se kako će smanjiti taj zaostatak u borbi za treće mjesto konstruktora.

“Ako bismo mogli biti odmah iza Mercedesa i Red Bulla, to je najbolje čemu se možemo nadati u ovom trenutku. Ako bi bilo nekih dobrih iznenađenja pa da ostvarimo i više, to bi nam dobro došlo, ali mislim da naš cilj treba biti osvajanje pozicije iza njih”, iznio je svoja očekivanja Leclerc.

Vikend na stazi Catalunya nastavlja se u subotu trećim treningom od 12 sati, a kvalifikacije su u 15 sati.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Mike-ferrari

Odlicno si odvezao
Svaka cast
Da je bolid brzi bar 3desetinke ti bi definitivno bio fakfor za odluku o pobijedi
A siguran sam da i Sainz uskoro dolazi

Related Posts