Hamilton osvojio 100. pole position u karijeri na VN Španjolske!

Lewis Hamilton je postavio najbrže vrijeme u kvalifikacijama za VN Španjolske te je osvojio 100. najbolju startnu poziciju u karijeri. Max Verstappen je u Red Bullu bio drugi, a Valtteri Bottas u drugom Mercedesu treći.

Charles Leclerc u Ferrariju je bio četvrti, a Esteban Ocon odličan peti u Alpineu. Carlos Sainz je vrlo dobar šesti u drugom Ferrariju, Daniel Ricciardo u McLarenu sedmi. Sergio Perez nije mogao pratiti tempo drugog Red Bulla te je završio osmi, a krug desetorice zatvaraju Lando Norris u drugom McLarenu te Fernando Alonso(Alpine).

Opis nije dostupan.

Q1 – eliminirani vozači: Tsuonda, Raikkonen, Schumacher, Latifi i Mazepin

Početak prve kvalifikacijske runde je bio odgođen za 10 minuta kako bi se popravila ograda u jednom dijelu staze zbog incidenta u pratećim serijama. U 15:10 su kvalifikacije krenule te su prvi na stazi bili vozači Haasa i Williamsa.

Prvo mjereno vrijeme je postavio Nicholas Latifi, a njegov momčadski kolega Russell nije završio svoj krug te je samo produžio u bokseve. Ipak, vrlo brzo su na stazu izašla dva Mercedesa i dva Red Bulla te su zasjela na vrh poretka s velikom prednosti. Dva Ferrarija su potom uspjela ući između njih, ali je bitno naglasiti da su Mercedesi svoje krugove odvozili na medium gumama, a svi ostali na softu.

Nikita Mazepin je još jednom pokazao ‘svoj način’ vožnje te je pretekao nekoliko vozača koji su čekali u zadnjem sektoru da započnu najbrži krug, a zasmetao je i Landu Norrisu koji je u tim trenutcima bio iza njega. Suci su objavili da će se nakon kvalifikacija ovaj incident istražiti.

U posljednje tri minute su svi vozači od pozicije na gore izašli na stazu kako bi si pokušali osigurati prolaz u Q2, a Giovinazzi je bio na posljednjoj, 15. poziciji, koja vodi u drugu kvalifikacijsku rundu. Većina vozača je poboljšala svoja vremena, a ‘najsretniji’ je bio Giovinazzi koji se provukao u drugu rundu kvalifikacija. Najveći ‘gubitnik’ ovog dijela je zasigurno Yuki Tsunoda koji nije uspio sastaviti dobar krug te je ispao kao 16. Osim njega, iz Q1 su ispali Raikkonen, Schumacher, Latifi i Mazepin.

Q2 – eliminirani vozači: Stroll, Gasly, Vettel, Giovinazzi i Russell

Odmah na početku druge kvalifikacijske runde na stazu su izašla dva Mercedesa te ovog puta nije bilo kalkulacija s gumama. Bili su na mekanim gumama na kojima žele startati u sutrašnju utrku. Bottas je u prvom pokušaju bio dvije desetinke brži od Hamiltona, a Perez je bio na velikih sedam desetinki zaostatka.

Verstappen je odličnim krugom preuzeo vodstvo, a Norris je bio četvrti sa sedam desetinki zaostatka. Max je imao prednost u svim sektorima, an najveću razliku je napravio u posljednjem sektoru gdje je imao prednost od preko tri desetinke. Jedini vozač koji je bio na medium gumama je bio Antonio Giovinazzi u Alfi Romeo, a Russell je bio jedini vozač koji se odlučio na samo jedan pokušaj u Q2.

U druge pokušaje su izašli svi vozači osim Verstappena koji je s ogromnom prednošću bio siguran za prolazak u Q3. Većina vozača nije popravljala svoja vremena, a jedino su Perez i Ricciardo prilično ‘skočili’ u poretku. Alonso se ovog puta ‘provukao’ kao deseti, ali s minimalnom prednosti ispred Strolla, Gaslya i Vettela. Giovinazzi i Russell ipak nisu mogli konkurirati u ovoj fazi kvalifikacija.

Q3 – Hamilton došao do 100. pole pozicije u karijeri!

Nakon malo više od minuta od početka posljednje kvalifikacijske runde većina vozača je izašla na stazu kako bi odradili svoje brze krugove. Prvi su bili Norris i Sainz, a na kraju su bila dva Mercedesa i Verstappen. Najbrži je bio Hamilton s minimalnom prednosti u odnosu na Verstappena, a Bottas je ipak bio malo iza najbrže dvojice.

Perez je imao problem jer je u trećem sektoru taknuo šljunak te se izvrtio, ali je srećom uspio doći do bokseva bez većih oštećenja. Esteban Ocon je u prvom trenutku bio na odličnom četvrtom mjestu, ispred Sainza, Ricciarda, Leclerca i Norrisa. Alonso nije složio dobar krug, a Perez je zbog već navedenog incidenta bio bez zabilježenog vremena.

U druge brze krugove se krenulo s malo manje od tri minute prije kraja kvalifikacija, a prvi su na stazi bili vozači Mercedesa koji su pokrenuli ‘lavinu’ u boksevima. Drugi brzi krugovi nisu bili pretjerano uspješni za većinu vozača te je Hamilton, iako nije popravio svoje vrijeme, uspio ostati na vrhu poretka.

Verstappen je ostao drugi, a Bottas treći. Leclerc je uspio doći do 4. pozicije, a Ocon je odličnom vožnjom bio peti. Mali ‘kiks’ je napravio Norris koji je nakon odličnog prvog dijela kvalifikacija u posljednjim pokušajima ipak malo zaostao za Ferrarijima. S obzirom na sve, sutra nas očekuje odlična utrka koja kreće u 15 sati po hrvatskom vremenu.

78 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Sve čestitke Siru na 100 pole positiona u karijeri. Nisam baš fan Merca i Luje,ali gledam koliko ovdje ima njegovih hejtera,lupaju minuse bez ikakvog razloga,a polovica komentara je off topic,nema nikakve veze sa temom.

papaya

Uzalud je nekima objasnjavati kad ih ubija taština….da se sve poštenje ovoga svita skupi u F1 ,uvik će se naći budala koja će to izokrenit u svoju korist da obmanjuje ljudsku intelingenciju….
Toliko srđžbe prema ovom sportu pa ga pojedinci i dalje prate,neshvatljivo….
Jedva čekam 15h ….

Deyo

Je li tebi jasno da ko god sa malo vijecom vijestinom da je bio u tom autu od 2014. da bi rijedjao pobjede. Te 2014. morali su smanjivati snagu na utrkama, inace bi prijednost bila 3 do 4 kruga u odnosu na ostale. Da nije ovaj klovn Hamilton, to bi bi mozda Vettel ili Rosberg ili i Alonso, narijdjali bi silne pobjede, i to ne bi bio uopste realan odraz stanja i to ne bi bilo u sportskom duhu! Mozda i bolje da su bili oni, jer su edukovaniji, i ne bi lupetali gluposti o svjetskim problemima!!!

west 44

Moraš glasnije nitko te ne čuje iz tvog sobička!!!

Deyo

Jedini sobicak kome ti pripadas je onaj gdje su zidovi oblozeni da se ne udaras u glavu, a po potrebi ti se ponekada stavi jakna sa zavezanim rukama!!!

west 44

Još glasnije moraš ne čuješ se!!!

Deyo

Zaboravio si da mi das minuse. Sto je bilo?! Lewsi7, Lh7, Sir Lewis i ostali se nisu probudili? 😀

papaya

Meni ,kao i Vama je jasno da netko mora bit na prvom mistu,netko na 12 mistu i tako je od uvik…A ja sa npr 18 mista se moram trudit kako da budem bolji ,a ne da osporavam rezulrate pobjednika i da zavidim istim….
Čist i jedini primjer svega je Hajduk za kojeg navijam….
Nitko nam nije kriv za nespossobnost zadnjih 16 godina….osim nas samih…
Svi imaju sve na raspolaganju…

papaya

P.s.sve mi je jasno…volim F1 već 23 godine….uspona i padova će biti…
Isti,ali potpuno isti mi je feeling svaki put prid start zadnje 23 godine….

Deyo

Dragi Papaya, jedan novinar koji je i ovde pisao, i koji se predtsavljao kao vazna figura u F1, prije par godina imao je web site, gdje je u ono vrijeme dominacije Red Bulla velicao Vetella, i svatko ko je napisao da bas stvari i nisu takve, i da bi u drugacijim uslovima taj isti Vettel i ne bi bio cudi, on ih je vrijedjao. Vrijeme je pokazalo tko je bio u pravu, svi znamo sto je bilo. Doduse, ovjde nema tog novinara, ali ima jednog djeteta koji je sa visestrukim profilima. Tocno je da i Vettel, a i doticni vozac,… Read more »

papaya

Neznam više što bih Vam rekao….

Deyo

1992. kada je Senna bio pred potpisivanjem ugovora sa Williams, Prost je odmah to blokirao. Sennin odgovor je bio da je ovaj kukavica koji se odbija boriti. Mnogi godina kasnije, na konferenciji kada su pitali Alonsa što želi, odgovor je bio iste motore za sve. Odmah je uskocila jedna osoba, koja je rekla da se ne slaže sa time. Ako je zaista tako dobra, i kao navodno najbolja, reklo bi se da bi mu bilo čast, da se bori i sličnim uslovima sa ostalima, i onda osvoji 100 pol pozicija, i da svima do znanja kako je najbolja. Ali, nažalost,… Read more »

Lewis8F

O jadnog li pokušaja, ali barem napreduješ i nema Toto i 2014. u komentaru.

Alonsa koji je cijeli život povlašten u timovima uzimaš za neki primjer. Alonso nije to izjavio dok je imao najbolji Renault 2005. i 2006. Alonso je bio i vozač broj 1 u McLarenu dok ga nije počeo unatoč tome dobivati rookie.

A što se tiče F1 sa istim motorima za to nije nitko čak ni ti.

Deyo

Jedino jadno je kada netko priča sam sa sobom, i život mu se svodi na lupanje minusa, a bogami i gluposti. Alonso nije imao najbolji bolid 2005., ali je bio mnogo pouzdaniji od McLarenovog, a 2006. do zadnje dve utrke se nije znalo tko je šampion. A to da li je Alonso bio broj 1 u McLarenu smo već apsolvirali. Nastavi živjeti u svojim iluzijama!!!!

Mike-ferrari

Pusti znas i sam da je golf7 najbolji te je bespredmetno rasoravljati

Deyo

Zaista bez vrijedjanja, i toga ko je u pravu ili ne, nisam video nekoga ko ne shvaca nista, niti cita ono sto drugi pisu, ili najvjerojatnije nema dovoljno veliki IQ da poima stvari, Ponasanje mu je na nivou djevojcice zaljubljene u Justin Biebera. Odbijam povjerovati da on ima vise od 18 godina. Koja normalan zrela osoba bi pravil vise profila, ne bi li lupala minuse, i razgovarala sama sa sobom. A sto se tice F1, sport je otisao do vraga.

Lewis8F

Nevjerojatno je kako možeš isto pisati. Imaš minuse jer ljudi vide kakvim neodgojenim stilom pišeš gluposti. Imaš 16 minusa i ja ti ih ni ne trebam davati. Prozivanje kako je neko umobolan je ispod svakog stila pisanja. Zašto ti admin to dozvoljava možemo samo nagađati. Alonso je bio broj 1 dok nije postalo jasno da je Hamilton brži onda su postali ravnopravni. Evo imaš najnoviji video gdje je na F1 youtube kanalu montaža top 10 Ham polea. Interesantan je njegov prvi pole u Kanadi. Vidi što kaže na presici Alonso: nemoj mi smetati i makni mi se u prvom zaviju… Read more »

Deyo

Ne zelim pisati ponovo, prije par meseci smo apsolvirali temu McLarena i onoga sto se desavalo tada!!! Kako god okrenes tvoj idol ima sve servirano na tanjuru od dana od kada je dosao!

Goranns

Bravo Ham, sjajan Pol za sjajan broj 100, top rekord. Nisam verovao da Merc može tako nisko, RB delovao brže u Q1 i u Q2.. Perez razočarao, Botas skoro uvek dobar u jednom krugu, bravo Lekler. Verstapen odličan takođe. Rikardo konačno brzi od Norisa..

Desmosedici

Evo malo analize od stručnih ljudi: Mercedes je snažniji motor, Red Bull slabiji Franco Nugnes 8. svibnja 2021., 19.46 Analiza telemetrije između Hamiltonovog najboljeg kvalifikacijskog kruga i Verstappenovog nudi nam nekoliko zanimljivih interpretacija: crna strelica ima više snage motora i može koristiti veće krilo, dok je Red Bull prisiljen deficit snage nadoknaditi sa ekstremnijim aerodinamičkim rješenjima. Max će sve to morati odigrati na početku utrke, inače će crna strelica imati dobru utakmicu u Barceloni. Mercedes je snažniji od motora, Red Bull prazniji. Kad pogodite pole position, stoti pole u svojoj karijeri u trajanju od 36 tisućinki sekunde, postaje teško kvantificirati… Read more »

Yukihonda

Nesto slično sam pročitao ali obrnutom smislu…. Red Bull šasija ne može iskoristiti u pot.. snagu Honde.. ne usudujem se tvrditi po njegovoj tvrdnji Honda je u portimu morala smanjiti snagu… navadno ne mogu ukrototi šasiju….

Desmosedici

Ti u to vjeruješ? Honda je napravila dobar posao ali je to još uvijek slabije od Mercedesa..u Hybrid eri još nitko nije dostigao Mercedesov pogon..Ferrari je imao “mali izlet” 2019. u tom smjeru..i završilo je kako je završilo..i Ferrari je za ovu sezonu napravio dobar posao, ali to još nije to..ali ima naznaka da će slijedeće sezone biti potpuno konkurentni Mercedesu..a za ostale ti ne znam ništa reći.

Desmosedici

P.S: Red Bull ima godinama najbolju šasiju..zapravo genijalca Adriana Neweya koji je nukleus svega toga..da je do šasije stalno bi bili prvaci.

Goranns

Da, ali ove godine imaju i sjajan Hondin motor prvi put pa se to mora još bolje uklopiti.
Samo mislim, nekako je logično da će Mercedes biti pouzdaniji kroz sezonu..

Desmosedici

Kažem ti, Honda je napravila dobar posao, ali je Mercedesov pogon i jači i pouzdaniji.

Lewis8F

Nema analize na 36 tisućinki. Ham je dobio Maxa. 4 utrke i Ham dobija Maxa. Max je kiksao i u Imoli (izletio) i u Portugalu (izletio). Danas je Max opet izgubio. Da ne govorimo da je ovakva razlika u Imoli bila iako je Max izletio. Nema tu puno priče. Lewis je na 100% Max griješi. Borba je prsa u prsa i zasad dobiva Hamilton.

Desmosedici

Da objasnim ostalima..Kada vrhunski vozač pravi greške, a kada vrhunski vozač ne pravi greške?..Vrhunski vozač pravi greške kada sa sporijim bolidom pokušava biti brži od sličnog vozača u bržem bolidu..a vrhunski vozač ne pravi greške kada ima komod najboljeg bolida tako da ne mora voziti na limitu i izlagati se riziku od pogreške….Eto, odgovor je tako jednostavan..ti si nam i sam odgovorio a da toga nisi svjestan.

madgalico

A tko kaze da je ove godine mercedes brzi? Perez nije jos mjerilo..tek se uhodava..kao i ricci, alonso i vettel..tj vettel se ne broji..on je truba hehe uvijek bio i ostao..hehe

Lewis8F

Daj ne lupetaj Desmo, hahaha. Max ima bolid za 4 polea u svakoj utrci. Max koji navodno ždere timske kolege. Kako Perez taj prosječni tip s 200 startova može u tom tako lošem RBu u Imoli doći nq 0.028 iza Hama i ne izleti kao Max. 0.028 nije do bolida to je do vozača kad su tako male razlike. Max je kiksao Perez nije. 4 utrke ima bolide za pole. Rezultat je 3:1 za Hama. Ako si toliko ekspert za kojeg se pretstqvljaš i ne možeš vidjet da je što pišeš netočno onda si ili zasljepljen mržnjom prema Hamu ili… Read more »

Mike-ferrari

Cestitke sir eltonu na 100tki
Kazu koji bolid je dobar na ovoj stazi moze biti dobar bilo gdje
Sad po toj logici zamislimo da ferrari ima 50ks vise
Uuuuuuu

Mike-ferrari

I veliki Kimi napravi najbrzi sektor u onoj alfi
Cis da se zna da je majstor

west 44

Jel ti znaš zašto je Kimi bio najbrži u prvom sektoru?

Mike-ferrari

Zato sto je u najkracem vremenu prosao taj dio staze

west 44

Jel znaš zašto je u najkračem vremenu prošao taj dio staze?

Mike-ferrari

Zato sto je stoperica to potvrdila
Tag Hauer

west 44

I naravno da ne znaš,ti se u to kužiš ko Mara u krivi!!! Kad saznaš javi laprdane!!!

dansla

Bravo Lewis, čestitke za jubilarni 100-ti!!!
Nije mi bio jasan njegov izlazak u Q1 na mediumu, a pogotovo onda nakon toga u Q2 izlazak na softu, već sam pomislio da su promijenili start na gumama s Q2 na Q1. A vjerojatno je to bilo provjera za Q2.

Goranns

Toliko I’m setova ostalo. Pa svi su u Q2 bili na softu. Sutra 20 krugova soft pa 40 hard.. 1 stop.. 😉

TORPEDO

Mick Schumacher..bravo,bravo…posramio momčadskog kolegu Mazepina kao i uvijek i pobijedio Latifi-a…malim koracima prema svijetloj budućnosti…slušao komentatore o njemu i svi se slažu da je vrlo metodičan,gleda na svaku sitnicu,vrlo staložen…pravi nijemac,sve više sliči na oca!

papaya

Zaboravia sam Ocona…..
Njegov je rezultat za 10

147 kt

Opet jedna te ista osoba sa vise profila pise sam za sebe i dijeli si pluseve.

Lewis8F

Ti imaš 5 pluseva i samo 1 minus. Dakle, ta osoba si ti.

White Lion

ja nikad necu shvatiti to vase zamaranje tim trivijalnostima.
zasto vam ti plusevi toliko znace u zivotu ?
portali sluze za razmjenu misljenja i tvoje misljenje se ne moze ocijeniti nekom brojkom

Lewis8F

On i Deyo se najviše bune. Jasno je da njih dvojica svima lupaju minuse. Njih dvojica se najviše i bune da neki ovdje imaju više profila. Jasno je da Deyo ima dok majk ne kuži kao i obično nego samo ponavlja.

147 kt

Hahaha. Ja imam jedan jedini profil. A pogledaj cuda. Vise profila sa samo izmjenjenim nazivom. I svi su slicni. Ma Jeli to moguce.

Webmaster

Dobio si + za ovaj komentar,podržavam tvoj način razmišljanja.

mody

ne znam imam osjecaj da ce biti procesija

papaya

Bravo Mercedes…
Bravo Hamilton….
Bravo Ferrrari….
Sportske cestitke i Maxu….(mislim da bi Leclerc izvukao jos više iz redbulla)
100-tka za povijest

Dejan

Neovisno o kakvim i koliko dominantnim bolidima se radilo kroz povijest,osvojiti 100 pole positiona je rezulatat vrijedan postovanja stoga navijaci Hamiltona imaju velikog razloga za slavlje.Njemu i Vama sretno!

west 44

Jel ima tko jači!!?

FerrariHR

Weste, kućo stara, jel ovo kakvo ograničenje brzine ili…😂

west 44

To je novi standard od danas!!!

FerrariHR

Šta je, je..Velik rekord i još veći izazov u budućnosti onom ko ga bude srušio kad tad, ali neće bit lako.

147 kt

Od mercedesa u muljanju svih ovih godina nema. Definitivno su najbolji u tome.

Desmosedici

Da su rezultati ovih kvalifikacija odraz brzine bolida tada bi prvi red zauzeli Mercedesi, drugi red Red Bulli, pa ostali..da su rezultati kvala odraz brzine vozača tada bi prvi red zauzeli Leclerc i Verstappen, drugi red Hamilton i Norris, pa ostali..ovako je ispalo kombinirano ali optimalno i realno u ovom trenutku..odlični Lewis u najbržem bolidu, zatim još bolji Max u malo sporijem bolidu, prosječni Bottas u najbržem bolidu..i Leclerc, možda i najbrži od ovog društva, u eto, danas solidnom Ferrariju..,i da ne zaboravim..Čestitke Lewisu..to je veliko postignuće, bez obzira na okolnosti.

west 44

Ušima se poklopi s tim filozofiranjem!

Lewis8F

Neka pati koga smeta.

Lewis8F

Prošle godine je tvrdio da je Seb brži od Leca. Više Seba ni ne spominje. Lik navija protiv Hamiltona za bilo koga.

west 44

Normalno da navija protiv samo što to pakira u celofan da ispadne perfidnije!!!

Desmosedici

????..Ne radi se tu o Hamiltonu..ja njega cijenim i poštivam..vi mu svojim agresivnim i nezrelim navijanjem činite štetu na ovom portalu..Sam sebe pitaš i sam sebi odgovaraš?..tako neki misle..ako i nije tako..ako vas je više, to je još gore..svojim ponašanjem ititirate ljude da vam oponiraju.

west 44

… činimo štetu na ovom portalu(Hamiltonu)… To što ti i ostali luzeri mislite o njemu to ga tako jako dotiče da sve žuto piša od sekiracije,ha,ha,ha!!!

Desmosedici

..eto, nastavljaš mu činit štetu a da nisi toga svjestan..

west 44

Ma nema šta poslije svake trke” pita za tvoje mišljenje”, ha,ha,ha

Desmosedici

Tebe nazove?..ništa..čestitaj mu u moje ime.

White Lion

neka navija za koga zeli, ali ovo uporno guranje leclerca kao nekog novog Sennu je postalo zamorno posebno u trenutku kada ga jedan Norris u slabijem bolidu dere ko zeca i to jos uz tyre management

Desmosedici

Kakve veze ima Senna sa ovom pričom?..To ti sam sa sobom nešto “guraš” i uspoređivaš..zapravo, nešto izmišljaš..mene tu ne miješaj..i da..jedan Norris i jedan Leclerc spadaju u sam vrh..trenutno među četiri najbolja vozača na gridu.

TORPEDO

Slažem se

dansla

A na temelju čega si zaključio da je Mercedes brži? Da li uopće može netko ili nešto odrediti koji je bolid brži ako razlika nije velika?
Rekao bih ipak da je jedino sigurno da je mala razlika između Mercedesa i RB-a, a u tom slučaju je onda uglavnom do vozača.

Desmosedici

Zašto mislim da je Mercedes danas bio brži od Red Bulla u kvalama?..Da..razlika nije velika, ali je Mercedes ipak brži..da su posve poravnati, Max bi sigurno osvojio pole..to ti je tako.

Ivo

Ako nekome čestitaš, ono od srca, ne spominješ navodne okolnosti. Utrke formule 1 nisu samo utrke vozača,broje se tu i konstruktori, mada i danas smatram da je Lewis najbolji. Pratim još iz euroserije Formel 3, gdje je 2005 pobijedio u 15 od 20 utrka. Malo se koji vozač može pohvaliti takvim rezutatom. Time ne umanjujem vrijednost ostalih vozača, dapače sa zanimanjem pratim, prije svega Leclerca, koji je nepravedno zapostavljen u odnosu na razvikanog Verstappena, i čini se puno zreliji vozač, Pa Russel godinu dana mlađi, ali bez prave prilike. Dolaze i mladi odlični vozači kao Fittipaldi, David Schumacher, Nannini, Dochan,… Read more »

dansla

svaka čast, komentar je pun pogodak, apsolutno se slažem sa svime što si napisao!

FerrariHR

Čestitam Lewisu na 100-om PP-u. Koliko ga god mrzili ili voljeli, ovo je postignuće. Svaka čast.

papaya

Velike pohvale za 4. misto…mislim da se polako hvataju konci….
Nadam se kad dođe kraj Mercu da dolazi Ferrari….samo da mi ova energetska pića ne šire svoja krila….
Sritno

FerrariHR

Mercedes je još uvik prejak, proće još vrimena pajdo, ali svejedno hvala ti. Tvoji haraju, guštaj🙋

madgalico

100.! Sljedeća točka je 150. pole..hehe

Lewis8F

0.036 ma do bolida je. Svi bi bili prvi u Mercedesu. Dajte Maxu konkurentan bolid. Hahahaha.

SIR LEWIS HAMILTON

Čestitke šampione na 100 Poles.
Jao koji su hejteri ova dva komentatora na sk3.
Kako priželjkuju da Lewis neće u Q3 hhahhaa

klepesina

Cestitke na 100 pol-u u karijeri no1

Related Posts