Ferrari: Nema ozbiljnih oštećenja na mjenjaču!

Iz Ferrarija su tijekom subotnje večeri malo ‘smirili’ napetosti njihovih navijača objavom da mjenjač na bolidu Charlesa Leclerca nije ozbiljno oštećen. Ipak, ostavili su otvorenu mogućnost promjene mjenjača tijekom jutra ako dodatni testovi pokažu bilo kakav znak oštećenja.

Podsjetimo, Leclerc je nakon dugih 18 mjeseci postigao prvi pole position za Ferrari i to na njegovoj domaćoj utrci po ulicama Monte Carla, a u posljednjim trenutcima kvalifikacija je udario svojim bolidom u zaštitnu ogradu.

”Prvi pregled mjenjača na bolidu Charlesa Leclerca nije pokazao nikakva ozbiljna oštećenja. Dodatne provjere će se napraviti tijekom nedjeljnjog jutra kako bi se odlučilo hoće li se taj mjenjač moći koristiti u utrci.”

Šef momčadi Ferrarija, Mattia Binotto, je nakon kvalifikacija izjavio kako se neće ‘kockati’ te da će u slučaju bilo kakve sumnje na oštećenja promijeniti mjenjačku kutiju na bolidu mladog vozača.

”Ne, nećemo se kockati. Za nas je najbitnije da osvojimo što više bodova na stazi koja se pokazala za nas najbolja do sada u sezoni.”

”Želimo osvojiti najveći mogući broj bodova, a to ne možemo ako nećemo doći do cilja. Ako bude ikakvih nedoumica oko pouzdanosti mjenjačke kutije mi ćemo je promijeniti, to je sigurno,” rekao je.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
papaya

Bas mi ga je žao bilo….
Kad se stuka u j… zadnjem krugu….
Onda mu je to bia šok i nije moga ludo proslavit odličan rezultat za MOMČAD FERRARIA
Nnadam se samo da onaj kretencić max neće sjebafi njemu start

Related Posts