Bottas: Pomalo sam razočaran trećim mjestom

Finac Valtteri Bottas je bio pomalo razočaran zbog pogreške koju je počinio u zavoju broj 10 u trećoj kvalifikacijskoj rundi VN Španjolske vožene u subotu i tako za nešto više od desetinke zaostatka ostvario treće startno mjesto u nedjeljnoj utrci.

Također, ispred Bottasa se još našao jednako nezadovoljni Max Verstappen s 36 tisućinki zaostatka. Iako je Bottas rekao da je mogao biti na pole positionu, prvo je pohvalio Lewisa Hamiltona i njegovih 100 najboljih startnih pozicija:

“Prije svega, velike čestitke Lewisu na stotki. Doći do broja od 100 pole pozicija je nevjerojatan uspjeh tako da svaka mu čast.”

“Očekivao sam da ću imati dobre kvalifikacije te sam zbog toga pomalo razočaran sada. U prvom brzom krugu u Q3 sam u zavoju broj 10 malo proklizao i time izgubio nešto više od desetinke, a u drugom pokušaju nismo uspjeli popraviti svoja vremena.”

Slobodni treninzi, kao i tri kvalifikacijske runde u Barceloni su pokazale kako i najmanja greška vozače može spustiti za čak nekoliko pozicija u poretku. U jednom trenutku je vozače s vrha i one sa začelja poretka dijelila samo jedna sekunda zaostatka. Nadamo se kako će nam to pružiti zanimljivo utrkivanje usprkos činjenici da je staza u Barceloni jedna od težih staza za pretjecanje u kalendaru F1.

“Ako pogledamo cijele kvalifikacije možemo reći da je ritam bio dobar, kao i sama brzina, ali u ovakvim situacijama uvijek na kraju presuđuju mali detalji, a ja danas nisam uspio ‘pogoditi’ najbolji mogući krug.”

“Imamo vrlo moćan paket i nema sumnje kako ćemo imati pravu borbu. Mislim da je ritam u utrci vrlo dobar, no iskreno mislim kako je vrlo sličan Red Bullovom u zadnjih nekoliko utrka. Tako da očekujem dobru borbu,” zaključio je Bottas

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

a i u prvenstvu si treči,a 2018 si bio 5. s Mečkom da ne zaboravimo

Webmaster

I onda se čudi kad ga žele zamijeniti????

Related Posts