Alonso: Napokon smo imali dobar vikend

Fernando Alonso je nakon uspješnog vikenda za njegovu momčad Alpine izjavio kako je zadovoljan napretkom u odnosu na prve dvije utrke sezone, a posebno je naglasio poboljšanje bolida u odnosu na prvu utrku u Bahreinu.

Podsjetimo, Alonso nije bio prezadovoljan nakon subotnjih kvalifikacija u Portimau kada je završio na 13. poziciji jer je smatrao kako su s oba bolida trebali biti unutar najbržih 10, ali je nakon utrke ipak bio zadovoljniji osmom pozicijom.

”Bila je dobra utrka, ali zapravo je bio i vrlo dobar cijeli vikend. Mislim da je bolid bio puno bolji nego u Imoli i Bahreinu te smo odmah to pokazali i dobrim rezultatom. Borili smo se s jednim McLarenom, jednim Ferrarijem i s AlphaTaurijem, nije to uopće loše.”

”Osjećali smo da smo kompetitivni od samog početka FP1, a kako je vrijeme odmicalo smo bili sve bolji i bolji. Jedino ne znamo zašto smo u kvalifikacijama imali manjih problema, ali generalno gledano moramo biti zadovoljni rezultatom.”

Na upit je li se ‘stari Fernando’ vratio, Alonso je odgovorio:

”Mogao bih se djelomično složiti s time. U Bahreinu sam vozio opreznije kako bih završio prvu povratničku utrku, a u Imoli sam imao problema po kiši zbog loše vidljivosti. Mislim da je ovo prva utrka gdje smo iskoristili potencijal bolida, a mislim da sam zbog lošijih kvalifikacija bio motiviraniji da u utrci pokažem još bolje performanse te nas je to nagradilo,” zaključio je.

Related Posts