Tsunoda: Nisam očekivao ovakvu reakciju europskih navijača

Japanski je vozač odradio samo jednu utrku u Formuli 1, no oko njega se podiglo dosta prašine. U pozitivnom smislu jer fanovi diljem svijeta ostali su ugodno iznenađeni njegovom vožnjom na debiju u Bahreinu.

Trenutno najmlađi vozač Formule 1, prvi koji je dogurao do najvišeg ranga natjecanja, a da je rođen u 2000-im godinama, prilično mirno prihvaća svu tu pažnju javnosti. Nakon što je na otvaranju sezone stigao do devetog mjesta i pritom prikazao neka odlična pretjecanja, Ross Brawn ga je nazvao najboljim novakom kojeg je Formula 1 imala posljednjih godina, no Yuki Tsunoda će mirno reći da se nadao i boljem plasmanu.

“Zanimljivo je da sam nakon Bahreina dobio puno više reakcija od navijača iz Europe nego od onih iz Japana. To je kulturalne prirode – navijači u Japanu žele vidjeti kakav ću biti kroz nekoliko utrka da bi mogli stvoriti pravi dojam.”

“Iznenadila me reakcija u Europi. Nisam to očekivao jer vikend u Bahreinu za mene nije bio savršen i nadao sam se da ću završiti na boljoj poziciji. Sretan sam zbog podrške navijača, ali ne osjećam pritisak zbog toga. Prihvaćam to kao nešto pozitivno i ovoga ću vikenda jednostavno pokušati što bolje obaviti svoj posao”, kaže Tsunoda.

Vikend pred nama donosi Veliku nagradu Emilije Romagne na stazi Enzo i Dino Ferrari u Imoli. Veliki plus za Yukija trebala bi biti činjenica da je već vozio na toj stazi u bolidu Formule 1.

Tsunoda na testiranju u Imoli u studenome prošle godine

Njegovom AlphaTauriju to je domaća staza i Yuki je još prošle godine, ali i tijekom zimske stanke, imao određena testiranja upravo u Imoli. Naravno, nije mogao voziti isti bolid s kojim će se utrkivati ove nedjelje, ali trebalo bi mu biti mnogo lakše nego na nekim drugim utrkama ove sezone.

“Kad dođemo na staze koje su nove za mene, kao Portimao ili Monako, mislim da će biti teže nego u Bahreinu. U Imoli neće biti problem jer sam tamo mnogo vozio pa mogu raditi na sličan način kao što sam radio u Bahreinu. Iskoristit ću iskustvo prikupljeno na prvoj utrci, a već imam samopouzdanje u bolidu na stazi u Imoli.”

“Vikend ću započeti postepeno povećavajući brzinu. To će biti ključno jer ne želite napraviti pogrešku na prvom slobodnom treningu zbog koje bi izgubili samopouzdanje. Budući da smo već vozili tamo prije sezone, kao tim se možemo koncentrirati na podešavanje bolida i pokušati maksimalno iskoristiti tu prednost.”

“Nadam se da možemo do dobrog rezultata. To je važno jer se radi o domaćoj utrci za momčad, a čak i za mene. Tu se osjećam kao kod kuće”, kaže 20-godišnji Japanac.

U Imoli će još imati taj luksuz poznavanja staze, a bit će itekako zanimljivo vidjeti mladog Japanca na Velikoj nagradi Portugala kad prvi put zakorači na stazu u Portimau.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
rolu

Čovjek je talentiran….svaka čast

Related Posts