Schumacher: Veselim se utrci u Portugalu

Mick Schumacher je uoči VN Portugala na stazi Algarve izjavio kako se veseli utrci na stazi koja je više ‘old school’ poput Imole te da bi manjak provedenog vremena mogao dodatno približiti grid.

Mladi vozač Haasa se prvo osvrnuo na utrku u Italiji pred dva tjedna u kojoj su zbog loše strategije i slabog bolida završili izvan bodova s čak dva kruga zaostatka u odnosu na vodeće vozače.

”Nije nam bilo lako na početku utrke zbog toga što nismo imali nekog iskustva vožnje po kiši. Odabrali smo full-wet gume što se na kraju pokazalo krivim, ali smo u tom trenutku išli na sigurniju opciju. Naučili smo nešto novo te sam siguran da sljedeći put nećemo ponoviti istu grešku.”

”Prve dvije utrke su bile potpuno različite te se to osjetilo. U Bahreinu smo svi ‘doma’ i znamo tu stazu u milimetar, a Imola je posebna na svoj način. Volim izazove te sam uživao vozeći u Imoli gdje smo imali jako malo vremena za isprobavanje staze. Vjerujem da će mi to pomoći u nadolazećim vikendima.”

Mick je rekao da je 2018. testirao GP2 bolid na stazi Algarve gdje se vozi utrka ovog vikenda, ali da je svejedno ta staza većini vozača, pa tako i njemu, prilično nepoznata pa očekuje dobru borbu na stazi s puno događanja.

”U 2018. sam ovdje vozio GP2 bolid te sam vidio da je staza super zanimljiva i zabavna za voziti. Mogao bih je usporediti s Imolom koja je isto jedna ‘old school’ staza kao ova. Nitko nema previše iskustva te bi to moglo dodatno približiti momčadi u utrci,” zaključio je Mick.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Od malog bi mogao biti dobar vozač,dok se to nebi moglo reči za onog Ruskog panja Mazepina.

SIR LEWIS HAMILTON

Veliki talent ne samo zbog prezimena.
Za 2 godine u Ferrariju

Related Posts