Leclerc: Dobar rezultat, ali sutra moramo odraditi još bolji posao

Charles Leclerc je ponovio vrlo dobar rezultat iz Bahreina te odličnim zadnjim krugom u kvalifikacijama došao do četvrte pozicije na startnom gridu za sutrašnju utrku.

Odmah nakon kvalifikacija Leclerc je rekao kako je mogao biti još malo brži da nije napravio malu greškicu u zavojima 14 i 15, ali da bi unatoč tome četvrta pozicija bila današnji maksimum za bolid Ferrarija.

”Na početku sam bio prilično frustriran jer sam znao da sam izgubio oko desetinke sekunde pri kraju kruga, ali kad sam shvatio da sam unatoč tome završio četvrti ne mogu reći da sam nezadovoljan. Smatram da današnji rezultat nije mogao biti bolji s moje strane.”

”Bojao sam se da će me ta greškica koštati nekoliko pozicija zbog vrlo malih zaostataka, ali na kraju ne bih bio ništa bolje plasiran i da sam prošao taj zavoj onako kako sam trebao.”

Leclerc je upitan što očekuje od utrke i kakav osjećaj ima u bolidu na stazi u Imoli, a on je odgovorio:

”Sutra nas zasigurno očekuje vrlo zanimljiva i teška utrka. Vidjeli ste koliko je McLaren brz, a pogotovo Lando koji bi bio u prvom startnom redu da nije izašao sa staze, tako da možemo očekivati borbu s njima u utrci. Naravno, iza nas je i Bottas koji će zasigurno probati nadoknaditi nekoliko pozicija.”

”Bolid se čini stvarno dobar, imam za sada odličan osjećaj u njemu i prilagodio sam se vrlo brzo na njegovo ponašanje. Prošle godine sam imao sličan ‘feeling’, ali smo bili bitno sporiji. Osjećam se sretnim što smo napravili ovakav napredak te se nadam dobrim rezultatima do kraja sezone,” rekao je Leclerc.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Samo nemoj tako…

west 44

Moraš odradit još bolji posao da sačuvaš to četvrto mjesto inače ode ti dole!!!

TORPEDO

Ne dobar nego odličan rezultat,ali sutra će biti velike borbe za 5-6 mjesto,bolje od toga ne može…mislim da će Bottas lagano prestići sve i doći do 4 mjesta,Mercedes je najbrži bolid i tu ne možeš parirati, A ostatak grida,znači oni od 5-6-7-8 mjesta bit će na standardnom zaostatku od pobjednika nekih 45-55 sec. Naravno,tijekom sezone ti će razmaci biti sve veći pošto će 8 ekipa prebaciti razvoj na 2022 godinu,a prve dvije ekipe ako žele vozački i konstruktorski naslov morat će razvijati bolide do kraja što će im biti veliki hendikep iduće godine. Mercedes se mislio prošetati kao i lani… Read more »

mika.KA

Mislim da merc ima dovoljno snage i brzine. Postepeno doziraju motor jer sezona je duga,najduza!
Eto,maxu vec na treninzima poceli problemi.
Treba biti pametan strateg.
A sta teba kao kvazi navijaca ferraria veseli?
Prije bi rekao da si mrzitelj merca nego navijac ferrarija! Tudi uspjeh te jede iznutra,pun si mrznje i negativne energije i za tvoj neuspjeh svi su ti drugi krivi osim tebe samoga.

TORPEDO

Related Posts