Brown: Seidl je najbolji šef momčadi u Formuli 1

Andreas Seidl imenovan je šefom McLarenove F1 momčadi desetak dana po ulasku u 2019. godinu, a svoj rad s momčadi započeo je nekoliko mjeseci kasnije. Njegov dosadašnji mandat na toj poziciji poklopio se sa značajnim napretkom McLarena, što itekako prepoznaje CEO Zak Brown.

McLaren je jedna od F1 momčadi koja je svoju upravljačku strukturu rasporedila na nekoliko osoba, umjesto da sve konce vuče jedan šef. Tako je Zak Brown od 2018. na mjestu izvršnog direktora, dok je godinu kasnije na mjesto šefa momčadi došao Andreas Seidl. Evidentno je da ta struktura jako dobro funkcionira jer McLaren zadnjih godina bilježi sve bolje rezultate i strelovito je napredovao od devetog mjesta konstruktorskog poretka 2017. do trećeg mjesta u prošloj sezoni.

Brown će veliki dio tih uspjeha pripisati upravo Seidlovim kvalitetama, prozvavši ga najboljim šefom momčadi u Formuli 1.

“Mislim da struktura koju imamo u McLarenu funkcionira ekstremno dobro. Andreas i ja imamo izuzetan radni odnos. Mislim da je posve jasno koja je moja uloga, a koja Andreasova, a to jako dobro znaju i ostali u timu. Moj posao izvršnog direktora McLaren Racinga je stvoriti najkompetitivniji, financijski održivi trkaći tim, ne samo u F1, već i u bilo kojem drugom natjecanju poput IndyCara i slično.”

“Mislim da je moj posao angažirati najbolje ljude u svom području i mislim da smo to i napravili. Mislim da je Andreas najbolji šef momčadi u pit laneu, to je barem moje skromno mišljenje. Ja ne znam kako voditi F1 momčad, nisam za to kompetentan. To je ono u čemu je Andreas izvanredan, a na meni je da mu dam slobodu, podršku i financijska sredstva kako bi mogao raditi svoj posao. Tako da, Andreas ima puni autoritet u vođenju F1 momčadi kako on misli da je najbolje”, objasnio je Brown.

Andreas Seidl, Team Principal, McLaren

Zadovoljstvo odnosom je obostrano, tako barem sugeriraju Andreasove izjave. I on je istaknuo kako je vrlo sretan jasno definiranim odgovornostima unutar McLaren Racinga te Zakom Brownom kao svojim nadređenim.

“Daje mi slobodu i podršku koja mi treba da bih primijenio svoj stil i svoje iskustvo u slaganju i vođenju naše momčadi na način koji želim. To je jednostavno odlično. Slažemo se oko puno stvari i u pogledu sljedećih koraka koje trebamo napraviti za naš tim.”

“Mislim da možemo vidjeti kako smo u posljednje tri godine već napravili neke dobre korake, ali isto tako znamo da smo jako daleko od onoga gdje želimo biti za nekoliko godina”, poručuje Seidl.

U McLarenu definitivno ne nedostaje ambicija. Momčad iz Wokinga odlučna je napraviti taj završni korak na putu svog oporavka te ponovno postati momčad sposobna za pobjeđivanje u Formuli 1. McLaren je u natjecanju od 1966. godine, a do sada je prikupio osam konstruktorskih i 12 vozačkih titula.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mody

Imola je bolja od bahreina ocekujem da bar se ostali priblize red bulu i mercdesu da bude zabavnije.imola je lani bila dobra utrka

Deyo

Tocno 100%!!!
Covjek poput Ross Brawna, mada još više tehnički potkovan i velikog znanja.
Ako, a sigurno hoće, McLaren dodje na vrh, biće zahvaljujući njemu.
Covjek koji znanjem i umijecem će napraviti pobedničku momcad, a ne kao onaj hohstapler Toto, i još par njih sa njime, prijevarom i prljavim igrama napravise veštačku dominaciju.

mika.KA

Tko im je dobavljac motora?

Related Posts