Vettel: Pomirio sam se s događajima iz prošle godine i ne žalim ni za čim

Malo je reći da posljednja sezona u Ferrariju za Sebastiana Vettela nije prošla dobro, no uoči svog debija za Aston Martin, Nijemac kaže da se pomirio s lanjskim događajima i okrenuo novu stranicu.

Već 2019. za Sebastiana Vettela nije bila onakva kakvu je očekivao, da bi prošle godine i prije održavanja odgođene prve utrke sezone doznao da Ferrari s njim neće produžiti ugovor. Vjerovali su neki da bi to zapravo moglo i dobro utjecati na Nijemčeve nastupe, da će rasterećen odraditi bolju sezonu, no to se nije dogodilo.

Tijekom 2020. najčešće je bio daleko sporiji od momčadskog kolege Charlesa Leclerca, o čemu najbolje svjedoči broj osvojenih bodova. Na kraju sezone 98 za Leclerca, a samo 33 za Vettela.

Svoje mjesto za novu sezonu četverostruki prvak svijeta našao je u Aston Martinu, a prilikom predstavljanja bolida AMR21 nije mogao izbjeći temu vrlo loše prošle sezone. Seb tvrdi da je to ostavio iza sebe.

“Jasno da nisam sretan time kako je prošla godina izgledala u pogledu performansi i mojih nastupa generalno, ali mislim da sam se pomirio s time i ne žalim ni za čim”, ističe Sebastian.

“Znam da to nije bilo u skladu sa standardima kojih sam se uglavnom držao. Nikad nisam previše mario o tome što ljudi misle, govore ili pišu, zbog toga mi je važno da sam se ja pomirio s time. Jako se veselim ovoj godini i naravno da imam vrlo, vrlo velika očekivanja.”

Mnogi će reći da bi Aston Martinova momčad trebala biti manje stresno okruženje za vozača od uvijek napete atmosfere u Maranellu, ali Vettel ne prihvaća tezu da će ove sezone biti pod manjim pritiskom, ponajviše zbog vlastitih očekivanja.

“Ja pred sebe uvijek stavljam mnogo pritiska i očekivanja, tako da se u tom smislu ništa ne mijenja. Zadovoljstvo koje osjetite kad prođete kroz cilj znajući da ste obavili dobar posao, tada ste si prvi i najbolji sudac. Ne očekujem da će se to promijeniti”, rekao je Vettel.

“Ako govorite o pritisku, ja bih bio jako sretan ako ću imati tone pritiska i imati mogućnost boriti se za prvenstvo. Za nas je ove godine drukčija situacija u kojoj se nalazimo. Izazov je velik i to prihvaćamo. Želimo ga savladati i izaći iz svega bolje nego što mislimo da jesmo. Najbolji način za napraviti to je ići korak po korak i koncentrirati se na stvari koje su ispred vas, a ne zamarati se širom slikom.”

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Za ljubitelje Panzera..Seb vam izgleda kao pravi Panzer iz posade Panzer 2..rekao sam da me strašno podsjeća na glumca Hardy Krugera koji je glumio lik Obersta Kranzera, zapovjednika Heer Panzer na Neretvi.

djm-x

Jučer si uzeo previše medikamenta ili je bila kriva terapija. Svakako ponovo posjetiti specijalistu, jer posljedice mogu biti dugotrajne.

Desmosedici

..dobro je..a sada se vrati na odjel..traže te..

west 44

Baš imaš za čim i žalit , za onima što su te šupirali prije početka sezone i to još preko telefona!!!

catalunya1996

U sridu!

Related Posts