Vettel očekuje bolja izdanja nakon zahtjevnog prvog dana testiranja

Sebastian Vettel izjavio je da je uživao u svom prvom jutarnjem treningu kao vozač Aston Martina, no smatra da može pokazati više, a u tome su ga spriječili teški uvjeti u Bahreinu.

Vettel je u svome debiju u novoj momčadi odvozio 51 krug, nakon čega ga je za upravljačem bolida zamijenio momčadski kolega Lance Stroll. Vettelov najbrži krug bio je tri sekunde sporiji od najbržeg kruga Maxa Verstappena u Red Bullu, no Nijemac smatra kako su mu uvjeti pješčane oluje otežali prilagodbu na novi bolid.

„Iskreno, jutro je zbog vjetra bilo vrlo teško, a prianjanje bolida uz stazu bilo je slabo. To se moglo vidjeti i u prijenosu. Svi su se borili sa svojim bolidima i mislim da se nakon zimske stanke više nitko ne osjeća kao na odmoru. Svi smo se suočili s jednakim uvjetima na stazi, no za mene je bilo dobro izvući povratnu informaciju iz bolida i naviknuti se na novo okruženje“, rekao je Vettel.

Sebastian Vettel, Aston Martin AMR21 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

I dok Strollovo četvrto mjesto svjedoči o dobroj osnovi Aston Martina, Vettel je rekao da mu vrijeme kruga nije u prvome planu te još uvijek mora do kraja upoznati svoj AMR21 bolid.

„Bolid je drukčiji, ima drugačiju pogonsku jedinicu te različite sklopke, prekidače i procedure. Moram se naviknuti na kočnice, upravljanje i ponašanje bolida. Imam još velik prostor za napredak u vožnji, što se uglavnom odnosi na upoznavanje s bolidom. Bilo je vrlo zabavno vratiti se na stazu i zabavno mi je raditi s momčadi. Uživao sam i čeka nas još mnogo toga u danima koji slijede“, rekao je Nijemac.

Dio Vettelovog programa upoznavanja bilo je i privikavanje na Mercedesov motor, što predstavlja korak više u odnosu na prošlogodišnju Ferrarijevu pogonsku jedinicu.

„Razlika je očita, različito je upravljan, drugačije nego što sam navikao. Još moram dostići njegovu najveću brzinu, no svi znaju jačinu Mercedesovog motora, tako da nemamo ispriku. Veselim se tome“, zaključio je četverostruki svjetski prvak.

Vettel i Stroll će dijeliti bolid i u preostala dva dana testiranja u Bahreinu, a Nijemac će biti za upravljačem u subotu ujutro i nedjelju poslijepodne.

Related Posts