Sainz: U bolidu sam se odmah osjećao kao kod kuće

Španjolac je napokon sjeo u Ferrarijev bolid s kojim će se utrkivati ove sezone. Iza njega je prilično dobar prvi dan predsezonskih testiranja…

Mnogo je vremena prošlo otkad je Carlos Sainz mlađi dogovorio prelazak u Ferrari pa do njegovog prvog nastupa u trkaćem bolidu za 2021. godinu – SF21. Cijelu prošlu sezonu još je vozio za McLaren, tijekom zime odradio neka testiranja sa starijim bolidom Ferrarija, ali u petak je konačno došao na svoje.

Nakon što je Charles Leclerc odradio jutarnji program prvog dana predsezonskih testiranja u Bahreinu, Španjolac je preuzeo bolid u poslijepodnevnim satima i odvozio 56 krugova uz peto najbolje vrijeme dana – 1:31,919.

“Konačno je došao dan u kojem sam vozio bolid s kojim ću se utrkivati. Bio je to pozitivan dan u pogledu prilagodbe na bolid, dobrog osjećaja u sjedalu i kontrole svih prekidača. Puno smo se pripremali tijekom zime i danas.”

“Osjećao sam se kao kod kuće od samog početka, ali u isto vrijeme, osjećao sam sa svakim krugom kojeg sam odvozio kako doznajem nešto više o bolidu i bio sam sve brži. Stoga, dugačak je proces pred nama, nije nam ostalo puno dana ovdje, samo još dvaput po pola dana u bolidu, ali barem smo napravili nekakav napredak”, opisao je svoj prvi dan u SF21 španjolski vozač.

Sainz će u subotu voziti u jutarnjem dijelu, a Leclerc poslijepodne. Mogu se samo nadati boljim uvjetima jer u petak je stazu pogodila pješčana oluja i vozačima nije bilo jednostavno.

“Bilo je zeznuto. Stvarno spektakularno za gledati izvana, a čak i pratiti druge bolide, bilo je ludo vidjeti da vozimo u takvim uvjetima. Na kraju, trkaća linija nije bila tako loša, bilo je dosta gripa, ali van te linije bio je kaos. Na trkaćoj liniji bilo je dosta gripa za testirati i odraditi program”, rekao je Sainz.

Tijekom subote i nedjelje Sainz i Leclerc imat će još po osam sati u svom novom bolidu, a za dva tjedna na istoj lokaciji čeka ih i prva utrka.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Takvog te volim!..El Matador junior! Sretno!

FerrariHR

Neka ti je sa srećom, da pomogneš izvuć Ferrari iz ovog ponora.

Related Posts