Perez: Nije bilo idealno, ali odradili smo dobre stvari

Nezgodna je za Meksikanca bila situacija kad se raspao poklopac motora na njegovom bolidu, ali generalno je to bio dobar prvi testni dan za njega.

Prvog dana predsezonskih testiranja u Bahreinu Max Verstappen smjestio je Red Bull na vrh redoslijeda najbržih krugova. U subotu je bolid preuzeo Sergio Perez, bila mu je to prva prava vožnja u aktualnom bolidu RB16B, a pritom se nije previše zamarao brzim krugovima, već je imao nešto drukčiji program.

Odradio je 117 krugova, najvažnija mu je bila prilagodba na bolid, a jedina nezgodna situacija dogodila mu se tijekom poslijepodneva kad je s njegovog bolida otpao jedan veći dio poklopca motora.

“Nisam mogao osjetiti kad se to dogodilo, ali sam osjetio da se bolid ponaša drukčije, no time će se momčad pozabaviti. Nismo zbog toga izgubili mnogo vremena na stazi, bilo je jednako za sve zbog crvene zastave.”

“Nešto smo vremena izgubili ranije ujutro, ali generalno mislim da je bio dobar dan. Uvjeti su na stazi vrlo nezgodni, drukčiji nego dan ranije, tako da puno je tu još posla i razvoja pred nama”, komentirao je Perez.

Posljednjih godina Red Bullov bolid pokazao se kao (pre)veliki problem za Gaslyja i Albona, a očekuje se od Pereza da napravi ono što oni nisu mogli.

“Jako smo limitirani vremenom na stazi, ovo mi je bio jedini puni dan, a u nedjelju imam još samo jutarnji dio. Nije idealno, posebno kad izgubite nešto vremena, ali mislim da smo odradili dobre stvari i da sutra možemo još više. Prilagođavam se na balans, sigurno da mogu vidjeti potencijal u bolidu i veselim se onome što slijedi.”

Perezov najbrži krug u subotu bio je 1:31,682 i bio je sekundu i četiri desetinke sporiji od najbržeg kruga Valtterija Bottasa, no nije niti vozio na mekšim gumama.

Related Posts