Leclerc: Pripremao sam se za sezonu kao nikad prije

Charles Leclerc je u jednom intervjuu uoči predstavljanja novog Ferrarijevog bolida izjavio kako je u pripremi za novu sezonu proveo jako puno vremena u tvornici što bi mu moglo pomoći tijekom sezone.

Osim u Maranellu, Leclerc je tijekom predsezone nekoliko puta vozio i bolida iz prijašnjih sezona u Fioranu kako bi što spremniji dočekao početak nove sezone.

”Mislim da nisam nikad proveo ovoliko vremena u tvornici uoči početka sezone kao ovaj put. Osim toga, imao sam nekoliko testova s bolidima iz prijašnjih godina kako bi bio spreman za početak nove sezone.”

”Jedna od najbitnijih stvari gdje se mogu poboljšati je čuvanje guma u utrci. Puno sam radio na tome tijekom zimske stanke te se nadam da ću tijekom sezone to i pokazati.”

Leclerc je početkom godine bio pozitivan na COVID-19 te je desetak dana morao biti u izolaciji. Ipak, smatra kako to neće previše utjecati na njegovu tjelesnu pripremu jer je imao samo lakše simptome bolesti.

”Oporavio sam se u potpunosti od bolesti, nisam imao nekih značajnijih simptoma. Išao sam nakon izolacije na neke testove kako bih vidjeli moje fizičko stanje, ali sve je bilo normalno tako da nema većih problema,” rekao je Leclerc.

Related Posts