Leclerc: Atmosfera je prošle godine bila čudna, ali mentalitet se brzo promijenio

Vozač Ferrarija govori o “čudnoj” atmosferi u momčadi prošle godine, uzrokovanoj problemima s bolidom i situacijom oko odlaska Sebastiana Vettela, no ističe da stvari sada izgledaju mnogo bolje i vedrije…

Rezultatski je prošla sezona Svjetskog prvenstva Formule 1 bila katastrofalna za Ferrari, najgora od 1980. Bolid je bio posve nekonkurentan, a sigurno da na komunikaciju unutar momčadi nije mogla dobro djelovati odluka da se prije početka sezone objavi kraj suradnje s Vettelom i već dogovori njegova zamjena.

“Postojala je neka čudna atmosfera u 2020. kad smo shvatili da realno stvari stoje mnogo gore nego što smo očekivali i definitivno je bilo trenutaka u kojima nije bilo odlično. Međutim, vrlo brzo se mentalitet promijenio i pojavila se jaka motivacija i želja za povratkom tamo gdje želimo biti”, izjavio je Charles Leclerc.

A zamjena za Vettela je Carlos Sainz mlađi, pristigao iz McLarena, gdje je ostvario vrlo dobre rezultate u prethodne dvije sezone. O svom novom momčadskom kolegi, Leclerc kaže:

“On je, prije svega, odličan tip. Mislim da prije početka sezone nikad nisam proveo toliko vremena s momčadskim kolegom kao sada s njim, tako da slažemo se vrlo, vrlo dobro i dobro surađujemo.”

“Carlos nam donosi iskustvo iz drugih timova, tako da je to vrlo zanimljivo i daje nam neke nove opcije za istraživanje. Također, vrlo je talentiran i zanimljivo je vidjeti podatke kad je on u bolidu i uspoređivati ih. Jedva čekam da se obojica nađemo u bolidu u isto vrijeme pa da možemo napraviti pravu usporedbu.”

Sainz je po stažu u Formuli 1 iskusniji od Leclerca i prošao je već tri različite momčadi, no Leclercu je ovo treća godina u Ferrariju. Govorio je nedavno Mattia Binotto o svojim vozačima i jasno naglasio da momčad nikome neće davati prednost te da očekuje da se obojica podrede upravo uspjehu momčadi.

“Ja sam proveo više vremena u Ferrariju od Carlosa, tako da imam više iskustva s momčadi, ali ne mislim da postoji vođa jer je Mattia [Binotto] to razjasnio i to je dobra stvar. Ovdje sam u Formuli 1 kako bih se borio protiv najboljih, a mislim da je Carlos ekstremno talentiran te da ćemo jedan drugoga gurati prema naprijed. No, kako je momčad rekla, nema jasnih odredbi tko je broj 1, a tko broj 2.”

Nakon predsezonskih testiranja u Ferrariju mogu biti relativno zadovoljni. Odradili su veliki broj krugova i nisu imali velikih kvarova. Uvjereni su da je ovogodišnji motor anulirao onaj zaostatak u pogledu brzine na pravcima, a za što su doista sposobni, pokazat će VN Bahreina od 26. do 28. ovog mjeseca.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
r.u.m.

Normalno kad je Ferrari dao nogu Sebu bez ikakve najave,što očekivati sigurno ne med i mljieko na taj način je baš od strane Ferrarija užasno.

Related Posts