Konstituirajuća sjednica OAS-a: “Tradicija je dobra, ali treba privući nove ljude”

Krajem prošlog tjedna je, doduše u virtualnom okruženju, održana Konstituirajuća sjednica Odbora za autosportove HAKS-a na kojoj su potvrđeni novi sportski direktori raspisanih disciplina i predsjednici komisija. Na samom početku članovima novog saziva čestitke je uputio predsjednik HAKS-a Davorin Štetner. Obratio se onima koji s poslom nastavljaju, ali i onima koji isti tek počinju. Svima je poželio dobar i plodan rad.

“Funkcije su čast, ali i obaveza. Jer ovo je volonterski posao. Nakon dvije godine svog mandata, shvatio sam što se sve zapravo radi u pozadini: sati i dani provedeni za sport! Drago mi je što ćemo zajedno graditi sport, zajedno ćemo promijeniti pristup prema organizaciji utrka i pokušati biti još bolji. Tu su i nulta tolerancija na droge, alkohol i nasilje. Mladima želimo biti primjer ispravnog pristupa sportu. Vjerujem da su pravi ljudi na pravim funkcijama pa se u sport neću miješati. Imam potpuno povjerenje u novi saziv, ali nastojat ću biti još veća potpora i osigurati više financijskih sredstava. Sav novac koji dođe, vratit ćemo ga u sport”, poručio je Štetner.

Čestitke je uputio i predsjednik OAS-a Dragan Serden, te istaknuo slijedeće:

“Moj motiv za kandidaturu je, rekao bih, jedno tranzicijsko razdoblje HAKS-a u kojem se Savez trenutno nalazi, a sa kojim se započelo prije dvije godine. Smatram da zajedničkim radom možemo pomoći i doprinijeti hrvatskom autosportu. Nećemo se uvijek slagati, ali zajedno ćemo doživjeti i riješiti nova iskušenja.”

A što se novog saziva tiče, idemo redom. Dean Grbac, sportski direktor A 01 i A 04, nastavlja svoj mandat. Četverogodišnji mandat nastavlja i Sanjin Paro, sportski direktor A 02 koji zajedno sa Slavenom Dedićem, sportskim direktorom A 03 i zamjenik predsjednika OAS-a predstavlja HAKS članstvom u FIA-inim komisijama i utrkama. Dediću je ovo ujedno šesti mandat.

Premijerno na funkcijama sportskog direktora A 07 i A 09 je Leo Crvić. Na čelu discipline A 10 je Rudolf Kalkan koji je sinoć istaknuo kako ovaj posao čovjeka istovremeno užasava, ali i ispunjava. Bit će izazova, ali na njih je, kaže spreman i veseli im se. Direktorsku palicu prvi puta preuzima i Hajdi Vivoda. I to kao sportska direktorica A 11. Već dobro utabanim putem korača Alen Prodan, sportski direktor A 12. Nakon što je „uletio“ na pola prošlog mandata, Krešo Sauerbrunn nastavlja predsjedati TK OAS-a. Sanda Tolić, iako najmlađa po iskustvu, predsjedavanje Komisijom za suce i volontere objeručke je prihvatila. Povjerenik za sigurnost OAS-a je Zvonimir Harapin, a predsjednik Komisije za digitalni motorsport Davor Sertić. Novu mladost povijesnom autosportu najavio je Zlatko Brozović, predsjednik Komisije za povijesni autosport.

OAS je raspravljao o više novih okolnosti vezanih uz Privremeni kalendar autosportova 2021. Tako se u kalendar upisuje WRC CR 22. – 25. 04. 2021. u Zagrebu, a iako se natjecanje ne boduje za PH. Kronometar Tar bodovat će se kao dvostruki program (2 races) 10. – 11.04.2021., kako za PH, tako i za PRZ. Rally show manifestacija prvotno planirana za kraj ožujka seli na novi datum 17.-18.04.2021. Brdo Stubičke toplice održat će se 08. i 09. svibnja 2021. kao jednodnevno natjecanje sukladno zahtjevu AK Ina Delta i činjenici da neće biti međunarodnog bodovanja. Najavljeno je PH na CEZ brdu Cazin 14. – 15.08.2021. OSV u Dubrovniku ide na novi datum 23. i 24.10.2021. kako bi izbjegao preklapanje s A 09 Vrbovečka Dubrava. Autoslalom i kronometar u Dubrovniku također dobivaju nove termine 11. i 12.09.2021. CEZ natjecanja i bodovanje u ovom trenutku suspendirana su do sredine travnja i nova verzija Kalendara autosportova koja će se objaviti početkom tjedna zadržat će status privremenog dok epidemiološka situacija u nas i regiji ne bude izvjesnija.

Zadržavati se na starim tradicijama je dobro, ali treba privući i nove ljudi. Pred nama rad, a kroz rad je sve moguće, zaključio je sjednicu Dragan Serden.

Related Posts