Kartingaši otvorili FIA CEZ sezonu u Jesolu

Poznati talijanska Pista Azzurra u Jesolu proteklog je vikenda bila poprište kartingaša. Ondje su se, naime, vozile utrka CEZ-a, Sportstil Cup Rotax Max Challenge Slovenija, Rotax Max Challenge Austrija i Slovensko državno prvenstvo u karting sportu 2021. Prve ovogodišnje „punte“ prikupljali su Šimun Borovčak  (klasa Rotax MICRO-MAX, KK1) , Vito Ćoza (klasa micromax, ANVI racing), Leon Zelenko (rotax junior, KK Koprivnica i Kreator Racing Team), Karlo Đaković (klasa Rotax MICRO-MAX, KK Rijeka), Luka Raspor (klasa ROTAX MAX SENIOR, AK Opatija) i Antonio Pendo (klasa ROTAX MAX JUNIOR, AK Dubrovnik Racing). Ukupno se natjecalo 136 vozača.

Leon Zelenko je nastupio je u klasi rotax junior u kojoj su se natjecala 22 vozača. Leon je startao s druge startne pozicije, ali već u prvom zavoju dolazi do kontakta te završava izvan staze. Kreće u lov sa 22. mjesta. Nakon 13 krugova, dolazi do 11. pozicije, s koje i starta u drugoj finalnoj utrci. U superfinalu starta drugi i utrku završava na pobjedničkom mjestu. Leon je na kraju ostvario 2. mjesto, no priča ovdje ne staje. Naime, tehnička komisija je kod prvoplasiranog Mađara pronašla nepravilnosti na auspuhu pa postoji velika vjerojatnost da će Zelenko stati na najviše postolje.

Kreator Racing Team: Leon Zelenko na CEZ utrci u Italiji

Leon Zelenko bio je u akciji i prošlog vikenda. Sa svojim timom uputio se u talijanski Jesolo gdje je vozio prvu utrku sezone FIA CEZ prvenstva srednjoeuropske zone, a više o njegovim rezultatima doznajte u videu… 😉

Posted by Kreator TV on Thursday, 25 March 2021

U klasi micromax, mađu 21 verificiranim vozačem iz Italije, Slovenije, Njemačke, Austrije, Mađarske, Srbije, Makedonije i Hrvatske, borio se i mladi Grobničanin Vito Ćoza. Nakon odličnih i obećavajućih rezultata na treninzima, Ćoza je izgubio sreću u kvalifikacijama i bodovnim vožnjama. Prvu utrku je startao 7., odmah zatim pada na zadnje mjesto, ali Ćoza vožnju završava 14. Drugu vožnju, sukladno odluci organizatora, Ćoza ponovno starta kao zadnji te vožnju završava 12. U zadnjoj vožnji Ćoza je zauzeo 10. mjesto.

Antonio Pendo iz Dubrovnika je mlada nada iz samozatajne i skromne automobilističke obitelji. Obitelj kao tim ozbiljno pristupa karting natjecanjima unatoč nepostojanju sportske infrastrukture blizu mjesta stanovanja.

Luka Raspor se natjecao u klasi senior max 125. U sportstil cupu je završio na 8. mjestu.

Izvor: Hrvatski auto i karting savez – službena stranica.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x