Jack Aitken ostaje rezervni vozač Williamsa

Vozač koji je igrom slučaja krajem prošle sezone debitirao u Formuli 1, Jack Aitken, ostaje rezervni vozač momčadi Williams i u 2021.

Na Velikoj nagradi Sakhira u prosincu prošle godine George Russell je vozio za Mercedes umjesto Covid-19 pozitivnog Lewisa Hamiltona, što je Jacku Aitkenu otvorilo vrata za debitantski nastup u Svjetskom prvenstvu Formule 1.

Pamti se taj njegov nastup u Williamsu po onom incidentu u posljednjem zavoju, kad je izazvao izlazak sigurnosnog automobila i “zakuhao” situaciju u kojoj je Russell ostao bez svoje premijerne pobjede.

Jack Aitken (GBR) / (KOR) Williams Racing FW43, Sakhir Grand Prix

Aitken će i u novoj sezoni biti u statusu rezervnog vozača Williamsa, čekati eventualnu priliku u svojstvu zamjene za Russella ili Latifija, ako za to bude potrebe. Osim toga, momčad će mu sigurno omogućiti poneki nastup na prvom slobodnom treningu, kao što je to bio slučaj i prošle godine u Austriji.

“Nakon što su mi omogućili jedan od najposebnijih trenutaka karijere do sada, apsolutno sam oduševljen što nastavljam s Williamsom na poziciji rezervnog vozača. U mom kratkom periodu u Groveu, već sam sklopio mnoga prijateljstva i razvio veliku želju za uspjehom s ovom momčadi”, izjavio je Aitken.

Osim uloge rezervnog vozača Williamsa, Jack bi se trebao natjecati i u nekoj drugoj seriji, no još nije potvrđeno u kojoj. Lani je vozio Formulu 2, no neke najave sugeriraju da će ove godine to biti jedno od natjecanja sportskih automobila.

“Drago nam je što zadržavamo Jacka za sezonu 2021. Impresionirao nas je svojim nastupom na VN Sakhira prošle godine u Bahreinu. On je talentirani individualac koji nevjerojatno vrijedno radi i veselimo se njegovom doprinosu momčadi u ovoj sezoni”, rekao je šef momčadi Simon Roberts.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
johhan peacedohan

Očekujem da će onaj Lattifi konačno uhvatiti svoju formu. Nadam se da će se bar sa Haasom ove godine ravnopravno boriti i osvojiti 9. mjesto.

Related Posts