Iz Ferrarija stiže podrška subotnjim sprint utrkama

Tijekom ove godine u Svjetskom prvenstvu Formule 1 trebale bi debitirati subotnje sprint utrke, koje bi na nekoliko odabranih Grand Prix vikenda zamijenile klasične kvalifikacije.

Još uvijek se čeka službena potvrda kako će taj format točno izgledati i na kojim će se stazama primjenjivati, a do tada članovi momčadi i vozači izražavaju svoja mišljenja o tom prijedlogu. Primjerice, u Ferrariju vlada jedinstveni stav da bi takve sprint utrke bile dobra stvar i da ih treba barem isprobati.

“Vrlo smo angažirani u razgovorima s Formulom 1 i FIA-om. Vjerujemo da bi promjena na spektakularnije, a moguće i nepredvidive utrke, bila odlična. Rasprave još traju, ali u ovom trenutku čini se obećavajuće za pozitivan ishod, iako još trebamo proučiti sve detalje. Timski rad se mora nastaviti i nadam se da ćemo pronaći dobro rješenje”, izjavio je šef momčadi Mattia Binotto.

Ideju podržava i Charles Leclerc, vozač koji ulazi u svoju treću sezonu s Ferrarijem. Važno mu je jedino da takva sprint utrka ne umanji važnost one glavne, nedjeljne utrke.

“Po mom mišljenju, iz vozačkog kuta to je prilično zanimljivo. Mislim da bi trebalo barem probati. Treba vidjeti kako bi to točno funkcioniralo s bodovima i slično.”

“Mislim da je najvažnija stvar da glavna utrka ostane glavna utrka i da se ne umanji njezina vrijednost. Mislim da je to najvažnije, ali moglo bi biti zanimljivo probati, barem imati neke kraće utrke u kojima bi mogli više napadati.”

Da novi format treba probati pa tek onda o njemu suditi smatra i Leclercov novi momčadski kolega, Carlos Sainz junior.

“Mislim da ništa nećemo znati dok ne probamo. To je jedna od onih stvari – dok jednom ne pokušate, ne možete znati kako će ići. Ako postoji godina u kojoj bi trebali tako nešto probati, onda je to 2021. S obzirom na budućnost koja je pred nama, sada je dobra prilika za isprobati takve stvari pa vidjeti kako će biti”, rekao je Španjolac.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Još če se netko sjetit da startaju u rikverc….za promjenu

mody

ovaj nacin kvaklifikacija je dosadan i predvidljiv ili obrnuti startovi ili sprint utrke pa leteci krugovi su bili posteniji nego ovo, 5 minuta se vrte i ako lewis od 15 minuta napravi i 5 greski opet je prvi,, bezveze

Desmosedici

Ove sprint utrke bi bile zanimljive za pogledati,ali mislim da bi momčadima stvorile dodatne probleme..zbog formata utrke mogući su češći sudari i oštećenja bolida..pojavio bi se i problem broja dozvoljenih pogonskih jedinica..ali, ako žele neka izvole..ja nemam ništa protiv..dapače.

mody

zasto tako placu na vetminom portalu

west 44

Koga zanima danas u 12h na you tube 2021 Mercedes AMG Petronas team launch!!!

Related Posts